ציר ירקות בסיסי לכל מנה

ציר ירקות הוא בסיס להמון מרקים, תבשילים ועוד. ניתן להקפיא אותו ולהשתמש לפי הצורך – הוא משדרג כל מנה, גזרו ושמרו

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 ליטר ציר
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ גס
1 כרישה פרוסה
2 גזרים חצויים וחתוכים גס
שורש סלרי + גבעולים חתוכים גס
300 גרם דלעת
3 ענפי טימין
3-2 פיסות של פטריות מיובשות
2 עלי דפנה
½2 ליטר מים
2 כפיות מלח
אופן הכנה
1 מחממים שמן בסיר גדול ומאדים בצל, כרישה, גזר וסלרי. מאדים 10-5 דקות
2 ככל הירקות יטוגנו יותר זמן – הטעם שלהם יהיה מתקתק יותר
3 מוסיפים את יתר החומרים, מים ומלח ומביאים לרתיחה
4 מנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין ומבשלים כשעה. מצננים ומסננים
5 טועמים ואם יש צורך, ממשיכים לבשל עוד לצמצום וריכוז הטעמים
6 מאחסנים בצנצנת אטומה במקפיא ומשתמשים לפי הצורך

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות