מרק ירקות של אמא ב-10 דקות עבודה
זה באמת רק עניין של לחתוך ירקות, לזרוק למים עם תבלינים ולתת להם להתבשל על האש. תנו לאמא לנוח
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
רכיבים ל 4 מנות
2 כפות שמן זית
1 בצל
1 כרישה
שורש פטרוזיליה קלוף
צרור שמיר
5 גבעולי סלרי (כולל עלים)
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 גזרים
דלעת
2 קישואים
אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
1 רוחצים היטב את כל הירקות והעלים, חותכים בצל וכרישה לקוביות
2 שמים בסיר 2 כפות שמן זית ומטגנים במשך 5 דקות בצל וכרישה
3 מוסיפים ליטר מים לסיר ומכניסים שורש פטרוזיליה שלם, גבעולי סלרי (שלמים), צרור שמיר, אבקת מרק עוף, מלח ופלפל. מערבבים היטב
4 חותכים את כל הירקות לקוביות
5 מביאים את המים בסיר לרתיחה ומכניסים לפי סדר את הירקות: גזרים, תפוחי אדמה, קישואים, דלעת
6 מערבבים ומכסים את הסיר
7 כשהסיר מגיע שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומשאירים על האש חצי שעה
8 מוציאים מהסיר את כל העלים ושורש הפטרוזיליה, מוזגים לקערות ואוכלים עם שקדי מרק, קרוטונים, אטריות או בלי כלום