חמין צמחוני מושלם, טעים ומפנק לכל המשפחה של עינב חקון

מתכון קל להכנה של עינב חקון לחמין צמחוני פשוט וטעים עם קטניות וירקות עשירים. תבשיל ביתי, אותנטי ומפנק, מושלם לימים חורפיים.

זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
השרייה ובישול למשך הלילה
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1.5 כוסות שעועית (לבנה, אדומה, מנומרת, אפשר לשלב)
1.5 כוסות גרגרי חומוס
1 כוס גרגרי חיטה (או גריסי פנינה), שטופים היטב
2-3 בצלים בגודל בינוני, קלופים
2\1 כוס שמן זית
3 תפו"א בגודל בינוני
3-4 גזרים
6 ביצים
כפית פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות סילאן (ללא תוספת סוכר, אפשר סוכר חום במקום)
3 כפות רוטב סויה
1 כף שטוחה מלח גס
1 כוס מים
אופן הכנה
1 יום לפני ההכנה, משרים את השעועית והחומוס בהרבה מים. ביום ההכנה מסננים.
2 את הבצל חותכים לקוביות גדולות ואת תפוחי האדמה והגזרים חותכים גס
3 מחממים תנור ל-100 מעלות (מצב חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו).
4 שמים את הבצל ושמן הזית בסיר בינוני-גדול שמתאים לתנור.
5 מטגנים מעל להבה גבוהה 8-12 דקות אגב ערבוב או עד שמתחיל להזהיב.
6 בזמן שמטגנים את הבצל, שמים בצנצנת גדולה או קערה את רסק העגבניות, הסילאן, הפפריקה, רוטב הסויה, המלח והפלפל. מוסיפים גם כוס מים, סוגרים ומנערים היטב (או מערבבים אם מכינים בקערה).
7 מוסיפים לסיר החמין את השעועית, החומוס, החיטה השטופה ואת תפוחי האדמה והגזר. מוסיפים את תכולת הצנצנת ומערבבים היטב. מוסיפים מים לכיסוי המצרכים ב-1 ס"מ.
8 מביאים לרתיחה.
9 טועמים את הנוזל – הוא צריך להיות מלוח. אם הוא לא מלוח, עכשיו זה הזמן להוסיף עוד מלח לפי הטעם.
10 מבשלים ללא כיסוי 5-10 דקות ואז מכסים במכסה שמתאים לתנור (או אוטמים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום).
11 מעבירים לתנור (100 מעלות) למינימום 7 שעות או למשך הלילה (או משאירים על פלטת שבת).
12 החמין מוכן כשכל הקטניות התרככו והשחימו.
13 אם יצא יבש מדי אפשר להציל את המצב – פשט מוסיפים 1-2 כוסות מים רותחים ומחזירים לתנור/פלטה וזה יסתדר.
14 חמין המוכן נשמר בקירור 4-5 ימים. ניתן גם להקפיא עד חצי שנה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם