טוסטונים עם ממרחי גבינה טבעונים, ו"סלמון" טבעוני מעושן
נדיה אליס השפית האיטלקי מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האיקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית.
הפעם נדיה תכין טוסטונים מקמח כוסמין מלא עם ממרח גבינות ו"סלמון מעושן"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 כוסות (250 גר) קמח כוסמין מלא
כפית שמרים יבשים
½ כפית סוכר חום בהיר
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1 כוס מים
ל"סלמון" המעושן:
3 גזרים
1 כף עשן נוזלי
1 כף מייפל
½ כף מלח
½ כפית אבקת שום
חופן אצות וואקמה
שני דפים אצות נורי
500 מל מים
לממרח:
גביע אחד ממרח גבינה טבעוני 9%
גביע אחד ממרח גבינה שום שמיר טבעוני
צרור שמיר טרי
קופסה אחת זיתים ירוקים
50 גר צלפים במלח
1 בצל סגול
שקית זיתי קלמטה
מיץ מלימון טרי
אופן הכנה
מכינים את הלחם:
1 במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח יחד עם השמרים וסוכר.
2 מוסיפים תוך כדי ערבול את המלח, את שמן הזית ואת המים עד שמקבלים בצק אחיד וטיפה דביק. זה לוקח בערך ארבע-חמש דקות על מהירות בינונית.
3 מכינים תבנית לחם מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לתוכה את הבצק. מכסים ומתפיחים שעה- שעה וחצי במקום חמים
4 מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את הלחם משך כ-45 דקות. הלחם מוכן כשהחלק העליון שחום ובדפיקה עם כף עץ ממעל, יש רעש חלול.
5 נותנים ללחם להצטנן לחלוטין לפני שליפה מהתבנית. לאחר מכן, פורסים מספר פרוסות שמניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מברישים את הפרוסות בטיפת שמן זית ומכניסים אותן שוב לתנור חם (220 מעלות) לכ-5 דקות נוספות, עד שפני הלחם הופכים לפריכים.
6 מורחים את הטוסטונים עם ממרחי הגבינה הטבעונים מוסיפים מעל את ה"סלמון", את הזיתים הירוקים, את זיתי קלמטה, את השמיר, את הבצל הסגול ואת הצלפים השטופים במים
7 משפריצים המון מיץ לימון מעל הטוסטונים ומגישים