סלמון מעושן טבעוני וקלמרי טבעונים
נדיה אליס השפית האיטלקית מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האיקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית. הפעם נדיה תכין מתכונים שכולם בטעם של ים – מתכון ל"סלמון" מעושן ו"קלמרי" ברגסה הטבעונית
זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
ל"סלמון" המעושן:
3 גזרים
1 כף עשן נוזלי
1 כף מייפל
½ כף מלח
½ כפית אבקת שום
חופן אצות וואקמה
שני דפים אצות נורי
500 מל מים
ל"קלמרי":
1500 מל מים
3 פטריות מלך היער גדולות
חופן אצות וואקמה
שני דפים אצות נורי
½ כפית אבקת שום
חופן גדול מלח גס
אופן הכנה
מכינים את ה"סלמון" הטבעוני
1 פורסים את הגזרים בעזרת מנדולינה לפרוסות הכי דקות שאפשר
2 מכניסים את כל המרכיבים לתוך סיר ומביאים אותו לרתיחה
3 מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עם מכסה
4 מכבים את האש ומסירים את המכסה. משאירים את הכל בתוך הסיר עד שהוא מתקרר לגמרי
5 ה"סלמון" מוכן. ניתן להשתמש בו מיד או (עדיף) להשאיר אותו לילה במקרר לתוך המרינדה.
מכינים את ה"קלמרי":
1 חותכים את הרגל של הפטריות לתוך עיגולים בעובי של כחצי סנטימטר וחותכים באמצע עיגול קטן (ובכך משיגים את הצורה של טבעות קלמרי)
2 מכניסים את כל המרכיבים לתוך סיר ומביאים אותו לרתיחה
3 מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה
4 מכבים את האש ומשאירים את הכל בתוך הסיר עד שהוא מתקרר לגמרי
5 הקלמרי הטבעוני שלנו מוכן