השקשוקה עם הטוויסט המפתיע של נדיה אליס
מתכון קל, פשוט וטעים לשקשוקה בגרסא הטבעונית של נדיה אליס. מנת שקשוקה פיקנטית, טעימה, מושלמת לבראנץ' ולא רק.
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
50 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לרוטב:
2 פחיות גרגירי חומוס להכנה יכין
7 שיני שום
חתיכת ג'ינג'ר קטנה
400 גר עגבניות שרי
3 פלפל צ'ילי חריף
2 פחיות עגבניות חתוכות דק יכין
1 כפית כמון
2\1 כפית כורכום
כף סוכר
200 מל שמן זית
1 כפית מלח
ל"ביצים":
150 גרם טופו קשה חתוך לקוביות (1/2 חבילה)
100 גר גרגירי תירס
4 כפות קמח חומוס
כפית אבקת אפייה
כפית חומץ
כפית מלח הודי שחור קאלה נמק
כפית חרדל
1/2 כפית כורכום
להגשה: חבילת באן (קפוא זן)
אופן הכנה
1 מכינים את הרוטב: כותשים את שיני השום (דואגים להשאיר אותם "שלמים"), חותכים לאורך את הצ'ילי, חותכים את הג'ינג'ר לרצועות דקות מאוד ומסננים את גרגירי החומוס.
2 במחבת מערבבים את כל רכיבי הרוטב, מכסים עם רדיד אלומיניום עושים חורים ומשאירים על האש כחצי שעה.
3 בינתיים מכינים את ה"ביצים": מכניסים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מסה חלקה (להוסיף מים רק במידת הצורך)
4 מכניסים לרוטב כף-כף של מסת "ביצים" בכל רחבי המחבת, מכסים ומשאירים על אש קטנה 10-15 דקות.
5 כשמסת ה'ביצים' יחסית יציבה למגע, מכבים את האש ונותנים לשקשוקה לנוח כמה דקות להתייצבות לקראת ההגשה.
6 מחממים את הבאנים בתנור וממלאים אותם עם מלא שקשוקה טעימה
7 מחממים את הבאנים לפי הוראות היצרן (באידוי או במיקרו) וממלאים אותם עם מלא שקשוקה טעימה