שקשוקה טבעונית עם חביתיות חומוס

שקשוקה חביתיות חומוס, ברוטב עגבניות חריף ומעקצץ, בתוספת פלפלים קלויים ושום של נטלי אביב

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 פלפל אדום מתוק + 2 פלפל אדום קלוי
3 עגבניות בשלות ורכות
3 שיני שום גדולות (שום טרי)
1 צ׳ילי ירוק
1 קופסה עגבניות חתוכות
1 כף רסק עגבניות
1 כפית סירופ אגבה (או כל ממתיק אחר)
1 כפית מלח הימלאיה ורוד
1 כפית פפריקה מתוקה
קמצוץ פלפל שחור
פטרוזיליה וטחינה לקישוט
המרכיבים לתחליף ביצה:
1/2 כוס קמח חומוס
1/2 כוס מים
1/2 כפית מלח הימלאיה שחור
1/4 כפית כורכום
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה
1 מכינים את תחליף הביצה. טורפים יחד את כל המרכיבים ומניחים בצד כדי שהתערובת תסמיך ותתגבש מעט
2 קוצצים את כל הירקות
3 מחממים שמן זית (בנדיבות) במחבת יציקת ברזל, ומטגנים את השום הכתוש עד להזהבה
4 מוסיפים את יתר הירקות ומטגנים למשך כשתי דקות
5 מוסיפים את יתר המרכיבים, מכסים את הסיר ומבשלים למשך כ-20 דק׳ על אש בינונית-נמוכה
6 יוצרים גומות ברוטב ומוסיפים 2 כפות מבלילת החומוס כדי ליצור ״ביצים״
7 מכסים את הסיר ומבשלים למשך כשלוש דק׳ עד להתייצבות
8 מגישים מיד עם פטרוזיליה קצוצה וטחינה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות