רביולי טבעוני עם גבינות וקרם אפונה, ברוטב חמאה ומרווה

נדיה אליס בתכנית בישול טבעונית חדשה – לראשונה בישראל. נדיה, שמגיעה מהמטבח האיטלקי, מדגימה לצופים כיצד ניתן לטבען את כל סוגי המנות מבלי להתפשר עם מתכונים מעוררי השראה ומדריכים מעשיים. הפעם רביולי גבינות טבעוניות וקרם אפונה, ברוטב חמאה ומרווה טבעוני

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
45 דק'
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לפסטה:
400 גרם קמח דורום
140 מ"ל מים
למילוי:
גביע אחד ממרח טבעוני שום שמיר
גביע אחד ממרח טבעוני בסגנון קלאסי
קופסת שימורים אפונה של יכין 550 גרם (מוכנים לאכילה וללא חומרים משמרים)
200 מ"ל שמן זית
מלח
2 חופנים פרמז'ן טבעוני
לבישול הרביולי:
3 ליטר מים
חופן מלח גס
לרוטב:
300 גרם חמאה טבעונית
צרור מרווה טריה
1 קופסת שימורים אפונה עדינה של יכין
צרור שמיר טרי
1 כרישה
אופן הכנה
1 מכינים את בצק הפסטה: מוזגים לעת לעת את המים אל תוך קמח הדורום
2 תוך כדי ערבוב. לשים עם הידיים עד לקבלת גוש בצק אלסטי (טיפה יבש אבל זה נורמלי בשלב הזה), מכסים את הפסטה בניילון נצמד ושמים במקרר לנוח חצי שעה
3 כאשר הבצק נח והוא הפך לגוש אלסטי ואחיד, מכינים את הרביולי: פותחים שכבה תחתונה של הבצק במכונת פסטה (מומלץ להגיע עד למספר 5 מבחינת העובי), מניחים את המילוי בעזרת שק הזילוף או כפית, וסוגרים עם עוד שכבה של פסטה מרודדת באותו עובי. מומלץ להרטיב טיםה את השכבה העליונה עם קצת מים כדי שהיא תדבק היטב לשכבה התחתונה. חותכים בצורת רביולי.
4 מרתיחים סיר של מים עם חופן גדול של מלח גס
5 כשהמים רותחים, מכניסים את הרביולי. הרביולי מוכנים כשתי דקות אחרי שהם צפים
6 בינתיים מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה הטבעונית במחבת חמה ומטגנים את הכרישה חתוכה לעיגולים דקים. מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד מספר דקות
7 כשהרביולי מוכנים, מוציאים אותם מהמים ומכניסים אותם למחבת עם הרוטב לשלושים שניות נוספות
8 מגישים עם קצת שמיר טרי לקישוט.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות