פיצה טבעונית

מתכון מדהים לפיצה טבעונית עם פרמזן טבעוני שמכינים בבית, פלפלים ורוטב עגבניות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 כוסות מים פושרים (480 גרם)
קורט סוכר
1+1/2 כפות שמרים יבשים פעילים
2 כפות שמן זית
5+1/4 כוסות קמח לבן או קמח לחם (685 גרם)
1 + 1/2 כפיות מלח
פרמזן טבעוני
3/4 כוס קשיו טבעי
3 כפות שמרים תזונתיים
3/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת שום
תוספות פלפלים:
1/2 כוס פלפל אדום
1/3 כוס בצל קצוץ
1 כוס פטריות קצוצות
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/4 כפית אורגנו
1/4 כפית אבקת שום
1/4 כפית מלח
לרוטב עגבניות:
פחית רוטב עגבניות
כפית בזיליקום יבש, או חופן עלי בזיליקום טרי
1/2 כפית אורגנו
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
אופן הכנה
1 בקערה גדולה מכניסים מים חמים וסוכר, ומפזרים את השמרים מלמעלה. ממתינים 5-10 דקות ואז מערבבים לאיחוד
2 מוסיפים את שמן הזית, הקמח והמלח, ואז מערבבים בעזרת מזלג עד שהבצק מתחיל להתאחד. על משטח מקומח קלות מוציאים את הבצק מהקערה ולשים עד לקבלת בצק חלק ואלסטי כ-10 דקות (אם הבצק ממש דביק מוסיפים עוד מעט קמח).
3 מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד ומגבת מטבח גדולה ונקייה, משאירים באזור חם עד להכפלת הנפח, כשעתיים
4 מחממים תנור ל 250 מעלות
5 בעזרת אגרוף מוציאים את האויר מהבצק, מכדררים ומחלקים ל 3 כדורים ונותנים לבצק לנוח 20 דקות
6 משמנים קלות תבנית פיצה ובעזרת האצבעות מותחים את הבצק כך שיכסה את כל התבנית ולא לשכוח להשאיר חלק עבה בצדדים
פרמזן טבעוני
1 מערבבים את כל החומרים יחד במעבד מזון או בלנדר עד שנוצרת ארוחה או אבקה דקה. להיזהר לא לערבב יותר מידי
תוספות ירקות
1 מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית, בצל ופלפלים. מתבלים במלח, תבלינים ומערבבים
2 מבשלים את הירקות עד היטב שהן חרוכות ומוסיפים את הפטריות בדקות האחרונות. מניחים בצד
לרוטב
1 מערבבים את חומרי הרוטב בקערה, אפשר להוסיף מים כדי להגיע למרקם הרצוי. מניחים בצד
הרכבת הפיצה
1 בוזקים מהרוטב על הבצק, מפזרים פרמזן וירקות
2 אופים במשך 17-20 דקות או עד שהבצק פריך וזהוב
3 מגישים עם שארית גבינת פרמזן ואורגנו מיובש

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות