פיצה טבעונית – נדיה אליס עם פיצה איטלקית מעולה

נדיה אליס בתכנית בישול טבעונית חדשה – לראשונה בישראל. נדיה, שמגיעה מהמטבח האיטלקי, מדגימה לצופים כיצד ניתן לטבען את כל סוגי המנות מבלי להתפשר עם מתכונים מעוררי השראה ומדריכים מעשיים. הפעם פיצה כמו באיטליה – הגרסה הטבעונית

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
300 גרם קמח לפיצה
180 מ"ל מים
5 גרם שמרים יבשים
8 גרם מלח
שמן זית
לרוטב:
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות של יכין
1 קופסת שימורים פטריות
1 קופסת שימורים זיתים
1 אריזה מוצרלה טבעונית מגורדת
100 מ"ל שמן זית
חופן אורגנו
10 עלים בזיליקום טרי
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
1 מכינים את בצק הפיצה: מערבבים במיקסר את כל המרכיבים עד לקבלת גוש בצק אלסטי ואחיד (זה בסדר אם הוא טיפה דביק בשלב הזה). מכסים את הקערה ומכניסים למקום חמים להתפחה ראשונה של שעה
2 לאחר שעה לשים שוב את הבצק, הפעם עם הידיים ועל משטח מקומח היטב, ומוציאים ממנו את כל האוויר. משמנים תבנית פיצה עגולה עם המון שמן זית ומשטיחים בתוכה בעזרת הידיים את הבצק. מחזירים למקום החמים להתפחה שניה של עוד שעה
3 לאחר שעה, בזהירות כדי לא להוציא את האוויר מהבצק שעכשיו תפח וגבוה, בעזרת האצבעות עושים "חורים" קטנים בחלק העליון של הבצק, וממלאים אותם בנדיבות בשמן זית
4 מכסים עם שכבה יפה של עגבניות מרוסקות ישראליות משובחות – בהן יש פי 3 ליקופן, קצת אורגנו וקצת פטריות/זיתים
5 מכניסים לתנור (250 מעלות) ל13 דקות.
6 פותחים את דלת התנור ומוסיפים את המוצרלה הטבעונית לשתיים-שלוש דקות אחרונות של אפיה, עד שהמוצרלה נמסה. יוצאת פיצה גבוהה, רכה, אוורירית וטעימה במיוחד, ממש כמו במילאנו!.
7 מגישים עם כמה עלים של בזיליקום טרי לקישוט

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות