חביתת חומוס עם סלט

נדיה אליס השפית האיטלקית  מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האייקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית.
הפעם מתכונים שגם ילדים אוהבים:  חביתת חומוס עם סלט

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דק'
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לחביתה אישית:
חצי כוס קמח חומוס
חצי כוס מים
חצי כפית מלח קלה נמאק
כרישה אחת 
פרוסות גבינה בסגנון קלאסי 
קופסת פטריות חתוכות של יכין 185 גרם
שמן זית או חמניות לטיגון 
לסלט:
1 חסה מסולסלת
1 מלפפון 
5 עגבניות שרי 
1 בצל ירוק 
מיץ מלימון אחד 
שמן זית 
מלח
חופן צנוברים 
אופן הכנה
1 מכינים את בלילת החביתה: בקערה מערבבים (עם מזלג או מטרפה) את קמח החומוס עם המים והמלח קלה נמאק. מקבלים בלילה נוזלית ואוורירית בדומה לבלילת ביצים
2 פורסים את הכרישה לעיגולים דקים. מסננים את הפטריות של יכין ללא חומרים משמרים, מכילים 100% רכיבים טבעיים
3 במחבת קטנה מחממים כמה כפות של שמן זית ומטגנים את הכרישה משך דקה בערך. מוסיפים את פטריות השמפיניון  ומטגנים עוד דקה וחצי-שתיים
4 מוזגים את בלילת קמח החומוס ומשתדלים לכסות את כל תחתית המחבת. משאירים על אש בינונית-גבוהה עד שרואים שהחלק העליון של החביתה מתחיל להתייבש ולהתייצב
5 הופכים את החביתה ומנמיכים את האש למינימום
6 מכסים את הצד העליון של החביתה עם פרוסות ומקפלים את החביתה לחצי
7 אחרי בערך דקה הופכים את החביתה לחצי השני, לסיום הבישול
8 בינתיים מכינים את סלט: בקערה מערבבים עגבניות שרי פרוסות לעיגולים, מלפפון פרוס גם הוא לעיגולים דקים, חסה חתוכה ובצל ירוק חתוך לעיגולים דקים מוסיפים מלח, מיץ לימון ושמן זית  ומערבבים
9 כאשר מגישים את החביתה ואת הסלט, מנצלים את המחבת לעוד דקה של פינוק (למבוגרים יותר מאשר לילדים) וקולים חופן צנוברים על אש גבוהה. מוסיפים את הצנוברים הקלוים לסלט לטאצ' איטלקי ומפנק.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות