פטה "כבד" טבעוני עם בצל מקורמל של נדיה אליס
מנת פתיחה מושלמת לארוחה מפונפנת. הגרסא הטבעונית של נדיה אליס לפטה "כבד" בתוספת בצל מתוק ומקורמל.
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 בצלים אדומים
1 כוס סוכר חום
כוס וחצי יין אדום
2 כפות חומץ בלסמי
2 אריזות עדשים יכין
80 גר אגוזי מלך
½ כוס שמן זית
חצי כפית כמון
מיץ מלימון אחד קטן
פלפל שחור
מלח
לחם לבן פרוס
אופן הכנה
1 מקלפים את הבצלים ופורסים לרצועות דקות
2 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל באיטיות על אש נמוכה 5-6 דקות.
3 מוסיפים למחבת יין, סוכר וחומץ בלסמי. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 20 דקות, עד שהנוזלים מתאדים לגמרי והבצל הפך לריבה. בינתיים..
4 מסננים את העדשים ומעבירים אותם למעבד המזון יחד עם האגוזים, רבע כמות בצל מקורמל, שמן זית, מיץ לימון, כמון, מלח ופלפל. טוחנים עד לקבלת מרקם משחתי חלק
5 מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה, עוטפים בכיסוי ניילון עם גומי ומכניסים למקרר להתייצבות כשעה
6 בעת ההגשה, מוציאים את הפטה מהתבנית, מעבירים למגש ומכסים עם ריבת הבצל ששמנו בצד
7 מחממים לחם בתנור או בטוסטר ומגישים יחד עם הפטה
את הדפים צריךתלבשל?
את העדשים צריך לבשל?
את העדשים צריך לבשל?
רבקה says: