פטה "כבד" טבעוני עם בצל מקורמל של נדיה אליס

מנת פתיחה מושלמת לארוחה מפונפנת. הגרסא הטבעונית של נדיה אליס לפטה "כבד" בתוספת בצל מתוק ומקורמל.

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 בצלים אדומים
1 כוס סוכר חום
כוס וחצי יין אדום
2 כפות חומץ בלסמי
2 אריזות עדשים יכין
80 גר אגוזי מלך
½ כוס שמן זית
חצי כפית כמון
מיץ מלימון אחד קטן
פלפל שחור
מלח
לחם לבן פרוס
אופן הכנה
1 מקלפים את הבצלים ופורסים לרצועות דקות
2 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל באיטיות על אש נמוכה 5-6 דקות.
3 מוסיפים למחבת יין, סוכר וחומץ בלסמי. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 20 דקות, עד שהנוזלים מתאדים לגמרי והבצל הפך לריבה. בינתיים..
4 מסננים את העדשים ומעבירים אותם למעבד המזון יחד עם האגוזים, רבע כמות בצל מקורמל, שמן זית, מיץ לימון, כמון, מלח ופלפל. טוחנים עד לקבלת מרקם משחתי חלק
5 מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה, עוטפים בכיסוי ניילון עם גומי ומכניסים למקרר להתייצבות כשעה
6 בעת ההגשה, מוציאים את הפטה מהתבנית, מעבירים למגש ומכסים עם ריבת הבצל ששמנו בצד
7 מחממים לחם בתנור או בטוסטר ומגישים יחד עם הפטה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      את הדפים צריךתלבשל?

       את העדשים צריך לבשל?

       את העדשים צריך לבשל?
      רבקה says:

    אולי יעניין אותך גם