שיפוד קבב וירקות עם קטשופ ביתי וצ'יפס בטטה של נדיה אליס
מנה טעימה וכיפית לילדים של שיפוד קבב טבעוני עם מגוון ירקות שאוהבים בתוספת של צ'יפס בטטה קריספי.
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לשיפודים:
אריזת סייטן קבב בסגנון רומני
קישוא
בצל סגול
פלפל צהוב ואדום
פטריות שמפיניון
עגבניות שרי
ספריי שמן זית
לצ'יפס בטטה:
2 בטטות
3 כפות שמן זית
4\1 כפית אבקת שום
3 כפות סילאן
כפית מלח גס
3 כפות קורנפלור
1 כפית פפריקה
לקטשופ הביתי:
קופסת עגבניות פולפה יכין
2 כפות רסק עגבניות יכין
1/2 בצל
כף שמן זית
2 כפות מייפל
1/2 כפית מלח
2 כפות חומץ תפוחים
2\1 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
1 דבר ראשון מכינים את כל המרכיבים מראש: קולפים את הבטטות וחותכים לצ’יפס ארוך בעובי של 1 ס”מ. חותכים את כל ירקות השיפודים לקוביות אחידות, ואת עגבניות השרי ואת הקבבים חותכים לחצי.
2 מערבבים בשקית זיפר סליידר את כל מרכיבי הציפוי של הצ'יפס ומכניסים גם את הבטטות. משקשקים היטב עד שכל הבטטות מצופות ומעבירים למגירה של אייר פרייר. צולים אותם בתנור אפייה כ-20 דקות.
3 בינתיים משפדים את הקבבים ואת הירקות ומניחים אותם על צלחת רחבה. מפזרים מעל שמן זית בספריי (לא ממליחים!)
4 מניחים את השיפודים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור מחומם מראש (220 מעלות) ל-15 דקות צליה
5 בינתיים מכינים את הקטשופ הביתי: מעבירים את כל הרכיבים לכוס של בלנדר מוט וטוחנים.
6 מגישים את השיפודים ואת הצ'יפס יחד עם הקטשופ