ניוקי תפוחי אדמה ברוטב רוזה טבעוני

נדיה אליס השפית האיטלקית מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האייקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית.
הפעם איך ניתן לעשות מתכונים מדהימים ללא שימוש בביצים: ניוקי תפוחי אדמה ברוטב רוזה

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

קילו תפוחי אדמה צהובים
300 גר קמח לבן
3 קופסאות פולפה ליקופן (עגבניות ליקופן חתוכות דק) של יכין 400 גרם
שמן זית
1 בצל
5 שיני שום
צרור בזיליקום
מלח ופלפל
2 אריזות שמנת טבעונית לבישול
1 אריזה פרמז'ן טבעוני
חופן מלח גס
אופן הכנה
1 מתחילים עם הרוטב: בסיר רחב מחממים כמה כפות שמן זית. קוצצים את הבצל ואת השום ומטגנים בשמן החם
2 כשהבצל והשום משחימים מוסיפים את הפולפה ועוד 3/4 כוס מים. מלח ופלפל. פולפה ליקופן – המכילות פי 3 ליקופן מכל עגבניה אחרת, חתוכות למרקם עדין, ללא תוספת סוכר, מלח וללא חומרים משמרים
3 מביאים לרתיחה, מורידים את האש ומשאירים את הרוטב להתבשל לפחות חצי שעה
4 בינתיים מבשלים את תפוחי האדמה שלמים ועם הקליפה במים רותחים לא מלוחים משך כ-40 דקות (סכין צריכה להיכנס בקלות עד לב תפוח האדמה)
5 מקמחים היטב את משטח העבודה
6 מוציאים את תפוחי האדמה מהים ומועכים אותם בעודם חמים בעזרת מועך תפוחי אדמה שמתאים להכנת ניוקי (הקליפה תישאר בתוך המועך עצמו)
7 בין תפוח אדמה ותפוח אדמה מוסיפים חופן קמח
8 כשמסיימים למעוך את כל תפוחי האדמה, לשים עם הידיים ומוסיפים את כל הקמח שנשאר עד שמקבלים גוש בצק אחיד ואלסטי. הקמח הוא קמח דורום עם רמת חלבונים גבוה מתאים בדיוק להכנת פסטה ביתית 
9 יוצרים גלילים של בצק שחותכים לניוקי בעזרת סכין. מקמחים היטב את הניוקי עם עוד כמה כפות קמח, ומניחים בצד עד לבישול 
10 מרתיחים סיר מים גדול עם חופן מלח גס
11 כשהמים רותחים זורקים בעדינות את הניוקי לתוך הסיר, ומחכים שהם יצופו. אם המים מבעבעים חזק מדי, עדיף להוריד טיפה את האש
12 בינתיים מוסיפים לרוטב העגבניות את השמנת לבישול ואת הבזיליקום. מערבבים היטב על אש נמוכה
13 כשהניוקי צפים מוציאים אותם מהמים בעזרת כף עם חורים ומעבירים אותם לסיר של הרוטב לדקה אחרונה של בישול
14 מגישים את הניקי עם כף פרמזן ועלה בזיליקום טרי לקישוט. הפרמזן – מיוצרת בארץ והיא עשירה בסידן 

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות