ניוקי אלה רומנה טבעוני

נדיה אליס השפית האיטלקית מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האייקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית.
הפעם מתכונים פשוטים בתנור – ניוקי אלה רומנה

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
3 שעות
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ליטר חלב אורז
250 גרם קמח סולת
100 גרם פרמזן טבעוני + 2 כפות
7 גרם מלח
קורט אגוז מוסקט
150 גרם חמאה
צרור מרווה
¼ כפית שמן כמהין
אופן הכנה
1 מוסיפים לחלב האורז מלח ואגוז מוסקט ומביאים אותו לרתיחה בסיר גדול.
2 מורידים מיד את האש ומוסיפים לחלב את הסולת תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה. כאשר החלב מתחיל להראות דייסתי מוסיפים גם את הפרמזן וממשיכים לערבב דקה או שתיים.
3 מניחים שני דפים פתוחים של נייר אפייה על משטח עבודה. מוזגים חצי דייסת סולת על כל נייר, ומגלגלים עד ליצירת גליל ארוך ודק של דייסת סולת (סמולינה – SEMOLINA באיטלקית). סוגרים בקצוות כמו סוכריה ומכניסים למקרר למספר שעות
4 כחצי שעה לפני הארוחה מוציאים את הגלילים מהמקרר וחתכים את הסמולינה לפרוסות עגולות בעובי של כחצי סנטימטר
5 משמנים תבנית שמתאימה לתנור עם טיפת חמאה ומניחים את העיגולים שורה-שורה, אחד ליד השני.
6 מניחים על כל דיסק סמולינה עלה קטן (או חצי עלה) של מרווה. מפזרים מעל 50 גר (מתוך 150) של חמאה חתוכה לקוביות קטנות, ושתי כפות פרמזן
7 אופים בתנור רבע שעה ב-200 מעלות. אם לא נוצר קראסט מספיק מוזהב, מפעילים את המאוורר של התנור ב3 דקות האחרונות
8 לקראת ההגשה, מערבבים את החמאה שנשארה עם שמן הכמהין. בעת ההגשה מוסיפים כפית חמאת כמהין מעל כל מנה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות