ניוקי אלה רומנה טבעוני
נדיה אליס השפית האיטלקית מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האייקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית.
הפעם מתכונים פשוטים בתנור – ניוקי אלה רומנה
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
3 שעות
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ליטר חלב אורז
250 גרם קמח סולת
100 גרם פרמזן טבעוני + 2 כפות
7 גרם מלח
קורט אגוז מוסקט
150 גרם חמאה
צרור מרווה
¼ כפית שמן כמהין
אופן הכנה
1 מוסיפים לחלב האורז מלח ואגוז מוסקט ומביאים אותו לרתיחה בסיר גדול.
2 מורידים מיד את האש ומוסיפים לחלב את הסולת תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה. כאשר החלב מתחיל להראות דייסתי מוסיפים גם את הפרמזן וממשיכים לערבב דקה או שתיים.
3 מניחים שני דפים פתוחים של נייר אפייה על משטח עבודה. מוזגים חצי דייסת סולת על כל נייר, ומגלגלים עד ליצירת גליל ארוך ודק של דייסת סולת (סמולינה – SEMOLINA באיטלקית). סוגרים בקצוות כמו סוכריה ומכניסים למקרר למספר שעות
4 כחצי שעה לפני הארוחה מוציאים את הגלילים מהמקרר וחתכים את הסמולינה לפרוסות עגולות בעובי של כחצי סנטימטר
5 משמנים תבנית שמתאימה לתנור עם טיפת חמאה ומניחים את העיגולים שורה-שורה, אחד ליד השני.
6 מניחים על כל דיסק סמולינה עלה קטן (או חצי עלה) של מרווה. מפזרים מעל 50 גר (מתוך 150) של חמאה חתוכה לקוביות קטנות, ושתי כפות פרמזן
7 אופים בתנור רבע שעה ב-200 מעלות. אם לא נוצר קראסט מספיק מוזהב, מפעילים את המאוורר של התנור ב3 דקות האחרונות
8 לקראת ההגשה, מערבבים את החמאה שנשארה עם שמן הכמהין. בעת ההגשה מוסיפים כפית חמאת כמהין מעל כל מנה