ניוקי טבעוני ברוטב עגבניות ומנגולד של נדיה אליס

אפשר להיות טבעונים ויהנות מטעמים של איטליה: נדיה אליס מדגימה כיצד להכין ניוקי טבעוני ברוטב עגבניות ומנגולד, מתוך התוכנית "האיטלקיה הטבעונית"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4
600 גרם תפוחי אדמה
150 גרם קמח לבן + עוד קצת כדי לקמח את המשטח
8 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1 חופן עלי מנגולד קצוץ או חתוך גס
4 שיני שום גדולים או 8 קטנים (קצוץ דק דק)
8 זיתי קלמטה
צ’ילי חריף לפי הטעם
מלח גס
שמן זית
אופן הכנה
1 מבשלים את תפוחי האדמה שלמים ועם הקליפה במים רותחים כ-40 דקות. בודקים עם סכין עם תפוחי האדמה רכים מבפנים ואם כן, מסננים את המים.
2 מקמחים היטב את משטח העבודה.
3 מעבירים כל תפוח אדמה *עדיין חם ועם הקליפה* בתוך מועך תפוחי אדמה (הקליפה נשארת בתוך הכלי אז אין צורך להוריד אותה) או שמועכים בעזרת מזלג דרך מסננת.
4 כל פעם שמועכים תפוח אדמה מוסיפים קצת קמח מתוך 150 הגרם שהוכנו מראש.
5 כשכל תפוחי האדמה מועכים, מתחילים ללוש ומוסיפים לאט לאט את שאר הקמח עד שמקבלים גוש אלסטי ולא דביק. יש להשתמש בכל כמות הקמח שהכנו מראש גם אם נראה לנו שהעיסה כבר לא דביקה. זאת רק אשליה ?
6 מקמחים שוב היטב את המשטח ובינתיים מרתיחים סיר גדול של מים על האש.
7 לוקחים רבע מהעיסה ומכינים ממנו גליל בקוטר של בערך 1.5 ס”מ.
8 חותכים את הגליל לחתיכות קטנות (אלה הניוקי) לפי הגודל הרצוי. מקמחים היטב את כל הצדדים של הניוקי. שמים בצד וממשיכים עם שאר העיסה.
9 אפשר בשלב הזה להקפיא את הניוקי! ואז לזרוק אותם ישר למים הרותחים כשרוצים לבשל אותם.
10 מכינים את הרוטב: מחממים 2-3 כפות שמן זית בתוך מחבת ומטגנים את השום.
11 מנמיכים את הלהבה ומוסיפים למחבת את העגבניות ואת המנגולד. מבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב.
12 כשהמים בסיר רותחים, מוסיפים להם חופן גדול של מלח גס. לוקחים 2-3 כפות של המים האלה ומוסיפים לרוטב כדי להמליח אותו וכדי שהרוטב לא יתייבש במחבת.
13 אחרי בערך 7-8 דקות בישול של הרוטב אפשר להוסיף את זיתי הקלמטה ואת הצ’ילי (אם אוהבים).
14 מכניסים בעדינות את הניוקי למים הרותחים. אחרי דקה הם יתחילו לצוף. זה אומר שהם מוכנים!
15 מוציאים את הניוקי שצפים מהמים עם כף מסננת ומעבירים אותם למחבת של הרוטב. מערבבים.
16 כשכל הניוקי במחבת, מוסיפים כמה כפות ממי הבישול שלהם לתוך המחבת ומערבבים עוד 30 שניות.
17 *** אם יש לכם פרמזן טבעוני או שמרי בירה ובא לכם להוסיף קצת טעם גבינתי למנה, זה הזמן!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות