סלט קוסקוס וחצילים טבעוני
נדיה אליס השפית האיטלקית מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האייקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית.
הפעם מתכונים לסלטים מדהימים: סלט קר מקוסקוס ללא גלוטן חצילים עגבניות ופטרוזיליה.
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
שקית קוסקוס ללא גלוטן
חציל אחד חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
3 עגבניות חתוכות לקוביות גסות
צרור פטרוזיליה
שמן זית
5 שיני שום קצוצות
מיץ מלימון שלם גדול
כף כמון
פלפל שחור
כף פפריקה
מלח דק
אופן הכנה
1 חותכים את החציל לקוביות של בערך ס"מ ואת העגבניות לקוביות גסות (לא מערבבים ביניהם בשלב הזה) קוצצים את השום ומטגנים אותו בהרבה שמן זית במחבת רחבה
2 כשהשום מתחיל להשחים מוסיפים את החצילים ומטגנים אותם על אש בינונית 5 דקות בערך.
3 כשהחצילים מתרככים מוסיפים את העגבניות, מלח, פלפל וכמון. מערבבים ומשאירים על אש בינונית עד שהעגבניות מאבדות את צורתן (בערך 15 דקות)
4 כשהירקות מוכנים, מכבים את האש ומצננים אותם לפחות חצי שעה
5 בינתיים מכינים את הקוסקוס לפי הוראות האריזה, ומצננים אותו לגמרי
6 קוצצים את הפטרוזיליה דק מאוד.
7 מערבבים את הקוסקוס ואת הירקות בקערה גדולה. מוסיפים את מיץ הלימון ועוד שמן זית, ואת הפטרוזיליה. מערבבים ומגישים.