סלט קוסקוס וחצילים טבעוני

נדיה אליס השפית האיטלקית מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האייקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית.
הפעם מתכונים לסלטים מדהימים: סלט קר מקוסקוס ללא גלוטן חצילים עגבניות ופטרוזיליה.

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

שקית קוסקוס ללא גלוטן
חציל אחד חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
3 עגבניות חתוכות לקוביות גסות
צרור פטרוזיליה
שמן זית
5 שיני שום קצוצות
מיץ מלימון שלם גדול
כף כמון
פלפל שחור
כף פפריקה
מלח דק
אופן הכנה
1 חותכים את החציל לקוביות של בערך ס"מ ואת העגבניות לקוביות גסות (לא מערבבים ביניהם בשלב הזה) קוצצים את השום ומטגנים אותו בהרבה שמן זית במחבת רחבה
2 כשהשום מתחיל להשחים מוסיפים את החצילים ומטגנים אותם על אש בינונית 5 דקות בערך.
3 כשהחצילים מתרככים מוסיפים את העגבניות, מלח, פלפל וכמון. מערבבים ומשאירים על אש בינונית עד שהעגבניות מאבדות את צורתן (בערך 15 דקות)
4 כשהירקות מוכנים, מכבים את האש ומצננים אותם לפחות חצי שעה
5 בינתיים מכינים את הקוסקוס לפי הוראות האריזה, ומצננים אותו לגמרי
6 קוצצים את הפטרוזיליה דק מאוד.
7 מערבבים את הקוסקוס ואת הירקות בקערה גדולה. מוסיפים את מיץ הלימון ועוד שמן זית, ואת הפטרוזיליה. מערבבים ומגישים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות