גפילטע פיש טבעוני

מתכון לגפילטע פיש טבעוני (קציצות דג טבעוניות) מאצות וואקאמה, טופו ושקדים טחונים שנראה ומרגיש כמו הגפילטע של סבתא

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

30 גרם אצות וואקמה (כ-200-300 גרם אחרי השריה)
1 גזר בינוני
1 בצל בינוני
300 גרם טופו
100 גרם שקדים טחונים
200 גרם קמח מצה
סוכר
מלח ופלפל
לציר:
2 קילו קישואים חתוכים
2 קילו גזרים קלופים
2 בצלים
1 צרור שמיר
1 צרור פטרוזיליה
כ-40 גרם אצות קומבו
מי ההשריה של אצות הוואקמה
מלח ופלפל
3 ליטר מים
אבקת אגר-אגר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 170 מעלות
2 מניחים את אצות הוואקמה בקערה, מכסים במים בטמפרטורת החדר, ומשרים כ-5 דקות. לאחר מכן, סוחטים ושומרים את מי ההשריה
3 טוחנים בפולסים את האצות, הגזר והבצל עד לקבלת מרקם גס, ומעבירים לקערה
4 טוחנים את הטופו בבלנדר למשחה (טוחנים עד למרקם שאוהבים – גס או חלק) ומוסיפים לקערה
5 מוסיפים שקדים, קמח מצה, סוכר, מלח, פלפל ומערבבים
6 מכניסים למקרר לשעה לפחות, להתמצקות התערובת
7 מכינים קציצות בצורת גפילטע, ומניחים בתבנית על נייר אפייה עם מרווחים גדולים
8 אופים בתנור כ-20 דקות, עד שהקציצות מתייבשות מעט ומתקשות מבחוץ. הופכים אותן ואופים 20 דקות נוספות. מניחים לצינון
9 מכינים את הציר: מכניסים את הרכיבים לסיר גדול, למעט האגר-אגר. מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
10 מסננים, שומרים בצד את הגזר, מחזירים לסיר רק את הנוזלים (כ 2 ליטר)
11 מרתיחים שוב, מוסיפים אגר-אגר לפי כמות המים (והמלצת יצרן) מערבבים היטב ומבשלים ברתיחה במשך 5 דקות
12 מסדרים את הקציצות בתבנית עמוקה, עם מרווחים ביניהן, כדי שיהיה מקום לצי
13 שופכים את הציר החם על הקציצות הקרות, ונותנים לנוזלים להתקרר לגמרי ולהיקרש
14 מעבירים את הקציצות למגש אחר, מעטרים בפרוסות גזר (מהציר) ומצננים במקרר ללילה
15 מגישים עם חזרת

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות