עוגיות טבעוניות במילוי שקדים ואגוזים מקורמלים

המתכון המושלם לעוגיות פלורנטין טבעוניות במילוי שקדים ואגוזים מקורמלים והכל טבעוני של תמי בן דוד

המרכיבים ל- 125 עוגיות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק הפריך
200 גרם מרגרינה רכה (השתמשתי בשמרית ללא שומן טראנס וללא שומן מוקשה)
120 גרם סוכר דמררה/ קנים אורגני
קורט מלח
3 כפות סירופ תירס
½ כפית מחית וניל
¼ כפית גרידת לימון
300 גרם קמח תמי רב תכליתי
למילוי תחרת אגוזים ושקדים
80 גרם סירופ גלוקוז
80 גרם סוכר
120 גרם אגוזים ושקדים גרוסים גס
80 גרם שמן קוקוס
2 כפות מים
אופן הכנה
1 מעבדים (במיקסר מצויד בוו שטוחה) את המרגרינה, הסוכר והמלח לקבלת קרם אחיד.
2 מוסיפים את תמצית הווניל וגרידת הלימון ומבליעים בקרם.
3 מוסיפים את הקמח ומעבדים עד שמתהווה בצק אחיד הניתק מדפנות הקערה, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשהים למנוחה בטמפרטורת החדר מספר שעות עד לילה.
4 מחממים תנור ל-170 מעלות.
5 על משטח עבודה מקומח קלות בקורנפלור (רצוי משטח סיליקון, מקל מאוד על העבודה) מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ”מ.
6 קורצים עוגיות בקוטר 5 ס”מ ומסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה או משטח סילפט.
7 קורצים חור פנימי בקוטר 3 ס”מ ואת שאריות הבצק לשים שוב וחוזרים על הפעולה עד גמר כל הבצק.
8 מכינים את המלית (חשוב לעבוד איתה כשהיא חמימה): מחממים תוך בחישה, בקלחת או סיר קטן, את סירופ הגלוקוז, הסוכר, המים ושמן הקוקוס רק עד המסת הסוכר. מסירים מן האש, מוסיפים את תערובת השקדים והאגוזים ומבליעים היטב.
9 ממלאים כמות של כרבע כפית (קצת פחות מרבע) מהמלית במרכז החור שבעוגייה.
10 אופים 13-14 דקות, עד השחמה קלה, מוציאים מהתנור ומצננים היטב לפני הניתוק מהמשטח.
11 מצננים היטב ומאחסנים בקופסא אטומה היטב כדי שתחרת הקרמל-אגוזים לא תספוג לחות והעוגיות תשמורנה על פריכותן.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות