בורקס טבעוני עם דלעת, תרד וגבינה טבעונית של שאול בן אדרת
שאול בן אדרת מציג בורקס טבעוני שישאיר לכם טעם של עוד. מתוך התוכנית : "כמו של סבתא"
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 חבילה בצק פילו קפוא שהופשר במקרר
300 גרם דלעת
200 גרם גבינה טבעונית “משומשו”
1/2 כף קינמון
תרסיס שמן “פאם”
1/2 ק”ג תרד
שומשום
קצח
טבעות בצל לקישוט
20 זיתים שחורים מגולענים טאסוס או קלמטה
מלח ופלפל
אופן הכנה
1 למרוח את הדלעת בשמן זית, מלח ופלפל.
2 לעטוף אותה בנייר כסף.
3 להכניס אותה לתנור בחום של 200 מעלות כ- 1/2 שעה.
4 להוציא את הדלעת ולקרר.
5 לקלוף את הקליפה ולמעוך גס ולתבל במלח, פלפל וקינמון.
6 את התרד השטוף לאדות במחבת מרוסס בשמן פאם למשך כ- 5 דקות.
7 לסחוט נוזלים ולקרר.
8 להפריד עלה של בצק פילו.
9 לרסס בשמן פאם.
10 להניח מעל עלה הבצק עלה נוסף ולרסס וכן עוד אחד נוסף, להניח במרכז מחית דלעת, גבינה טבעונית, תרד וזיתים ולגלגל לרולדה.
11 להניח בתבנית עם נייר אפיה.
12 לרסס מעל שמן פאם.
13 לפזר טבעות בצל, קצח ושומשום.
14 לאפות בחום של 200 מעלות למשך 20 – 15 דקות עד להשחמה.
