מאפה פילאס טבעוני ממולא בחצילים, שרי וגבינות
נדיה אליס השפית האיטלקית מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האיקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית. הפעם נדיה תכין מתכון מנצח של מאפה פילאס במילוי חצילים עגבניות שרי וגבינות
זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 אריזה בצק פילאס מוכן
2 חצילים קטנים חתוכים לקוביות
15 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1 קופסה תרד טרי
6 שיני שום טרי קצוץ דק
מלח
קמצוץ פלפל שחור גרוס
שמן זית
150 גרם גבינת מלוחה טבעונית
50 גרם מוצרלה טבעונית מגורדת
5-6 עלי בזיליקום לקישוט
אופן הכנה
1 חותכים את החצילים לקוביות בגדול של כס"מ, את העגבניות שרי לרבעים, וקוצצים את השום ואת התרד
2 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים קלות את השום. כשהשום מתחיל להשחים מוסיפים את החצילים ומטגנים אותם מספר דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
3 מוסיפים את עגבניות השרי לחצילים למשך כ-2 דקות.
4 מוסיפים את עלי התרד ל-30 שניות בלבד, תוך כדי ערבוב. מוסיפים מלח ופלפל. הירקות אמורות לספוג את טעם שמן הזית והשום, אך לא להפריש יותר מדי נוזלים בשלב הזה.
5 מחממים תנור ל-220 מעלות, מרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה, מניחים על הנייר בצק פילאס, ומקפלים בצורה חופשית את שולי העלים כלפי מעלה כך שנוצרת מעין תבנית.
6 מוזגים בתחתית הבצק מעט שמן זית לפני שמניחים במרכז הבצק את החצילים/עגבניות/תרד המטוגנים. ומעליהם מפוררים את שתי הגבינות הטבעוניות חתוכות לקוביות בגודל של ס"מ או מגורדות
7 מקפלים את שולי הבצק מעל המילוי ומברישים את החלק העליון במעט שמן כדי שהבצק ישחים כמו שצריך בתנור.
8 מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה או עד שהשוליים של המאפה משחימים. מוציאים ומקשטים בעלי בזיליקום ומגישים חם.
מאפה נפלא
הכנתי לארוחת שישי ויצא מושלם! יפהפה וטעים ממש
הכנתי לארוחת שישי ויצא מושלם! יפהפה וטעים ממש
טלי says: