עוגיות טף שקדים של נטלי אביב

העוגייה הארגנטינאית שמשגעת את כולנו – כזו קטנה אבל אי אפשר לפספס אותה
מתוך “אופים עולם” עם מיקי שמו וירדן הראל-פרק ארגנטינה

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

עוגיות
1 ו-1/2 כוסות קמח שקדים
1 כוס קמח טף
1/3 כוס מייפל
1/3 כוס חמאת שקדים
1/4 כוס חלב צמחי
1 ו-1/2 כפות מחית תפוחי עץ
1/2 כפית אבקת וניל (או 1 כפית תמצית וניל)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
קמצוץ מלח הימלאיה
1/4 כוס שקדים קצוצים
שקדים שלמים לקישוט

אופן הכנה

אופן הכנה
מכינים את העוגיות
1 מערבבים את החומרים היבשים יחד בקערה (מלבד השקדים הקצוצים) ומניחים בצד.
2 2. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים עד לקבלת קרם אחיד.
3 יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים ומוזגים את הרטובים. מערבבים היטב מהמרכז החוצה עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים פנימה את שברי השקדים ומקפלים אותם לתוך התערובת.
4 יוצרים עוגיות אחידות בגודלן באמצעות כף קפיצית לגלידה, מוניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מועכים כל עוגייה מעט ומקשטים עם שקד במרכז.
5 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20-25 דק׳, עד להזהבה. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר ושומרים בקופסה אטומה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות