צ'ורוס עם קינמון בתוספת רוטב שוקולד טבעוני של נדיה אליס
הקינוח המטוגן הפופולרי שכולנו אוהבים, והפעם בגרסא הטבעונית. צ'ורוס בתוספת רוטב שוקולד טבעוני, חם ומפנק.
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לצ'ורוס:
140 גר מים
15 גר סוכר
30 גר שמן חמניות
120 גר קמח לבן
4\1 כפית מלח
שמן חמניות לטיגון
לציפוי:
100 גר סוכר לבן
2 כפיות קינמון
לרוטב שוקולד:
100 גר שוקולד (מריר או חלב טבעוני)
60 גר חלב אורז שקדים
אופן הכנה
לצ'ורוס:
1 מערבבים בסיר קטן מים, שמן וסוכר ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את הקמח בבת אחת, תוך כדי ערבוב עם מטרפה עד שמקבלים כדור בצק.
2 מצננים את הבצק משך 20 דקות בערך
3 מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר גדול
4 מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (צריך להגיע ל-190 מעלות בערך). בינתיים מערבבים את הסוכר ואת הקינמון לציפוי בקערה.
5 מטגנים את הצ'ורוס: מזלפים חתיכות בצק של בערך 4 סנטימטר ישירות לתוך השמן (ניתן להשתמש במספריים כדי לחתוך את הבצק שיוצא מהצנתר) ומטגנים כ-3 דקות, עד להשחמה.
6 מוציאים את הצ'ורוס מהשמן ומעבירים אותם ישירות לקערת הציפוי ומצפים אותם היטב
לרוטב שוקולד:
1 שוברים את השוקולד לקוביות קטנות וממיסים אותן בקערה במיקרוגל, עם פולס אחד או שניים של 30 שניות.
2 לאחר מכן מחממים גם את החלב במיקרו (גם שני פולסים של 30 שניות), בקערה נפרדת.
3 מוזגים את החלב מעל השוקולד, מערבבים ומקבלים רוטב שוקולד חם ומפנק.