קרפים טבעוניים ממולאים בגבינה ותרד ברוטב בשמל ופרמזן
נדיה אליס בתכנית בישול טבעונית חדשה – לראשונה בישראל. נדיה, שמגיעה מהמטבח האיטלקי, מדגימה לצופים כיצד ניתן לטבען את כל סוגי המנות מבלי להתפשר עם מתכונים מעוררי השראה ומדריכים מעשיים. והפעם קרפים ממולאים בגבינה טבעונית ותרד, ברוטב בשמל ופרמזן טבעוני
זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
25 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקרפים:
220 מ"ל חלב אורז
150 גרם קמח ללא גלוטן
15 גרם שמן חמניות
180 מ"ל מים
חצי כפית מלח
למילוי:
150 גרם שקדים טחונים
60 מ"ל מיץ לימון
100 מ"ל מים
35 מ"ל שמן זית
7 גרם מלח
200 גרם תרד טרי קצוץ
4 שיניי שום טרי
2-3 כפות פרמז'ן טבעוני
לשלב האפיה הסופית:
בשמל טבעוני
פרמז'ן טבעוני
לקישוט:
20 עגבניות שרי
שן שום
שמן זית
מלח
אופן הכנה
1 מכינים קודם כל את העגבניות: חותכים את עגבניות השרי לחצאים או רבעים ואת שן השום ל-4. מערבבים את העגבניות עם הרבה שמן זית והשום, וממליחים. משאירים בצד עד להגשת המנה.
2 קוצצים את התרד ואת השום דק דק
3 מכינים את הבלילה של הקרפים: מערבבים את כל הנוזלים – 220 מל חלב אורז (גם סויה לא ממותק עובד), 15 מל שמן חמניות ו-180 מל מים – ומוזגים אותם לעת לעת מעל הקמח, תוך כדי ערבוב עם מטרפה או מזלג. צריך לקבל בלילה חלקה, נוזלית כמו טחינה, ללא גושים.
4 חשוב! לא כל הקמחים זהים. לכן אם הבלילה לא מרגישה מספיק נוזלית, כדאי להוסיף, עוד מים
5 מכניסים את הבלילה למקרר לחצי שעה. בינתיים מכינים את המילוי
6 מכינים את ה״ריקוטה״: מערבבים עם בלנדר מוט את קמח השקדים, שיני שום, שמן זית, מלח ומיץ לימון
7 אחרי העירבוב מוסיפים את הפרמז'ן הטבעוני ומערבבים עם כף או מזלג
8 מכינים את הקרפים: על מחבת חמה מאוד ומשומנת קלות מוזגים מצקת של בלילה תוך כדי סיבוב מהיר של המחבת או מריחה בעזרת גב כף גדולה על פני השטח של המחבת. מייצרים ככה שכבה דקה מאוד של בלילה על המחבת, ותוך מספר שניות היא הופכת לקרפ. הופכים את הקרפ לעוד כמה שניות, מניחים אותה בצד וחוזרים חלילה על הכל עד לסיום הבליל
9 מקפיצים את התרד הקצוץ באותה מחבת של הקרפים במעט שמן זית ושום קצוץ דק. חשוב קודם כל לתת לשום להשחים לפני שמוסיפים את התרד לכדקה של הקפצה. מוסיפים את התרד(יחד עם מה שנשאר מהשום ומהשמן במחבת) אל תוך הריקוטה שהכנו מקודם ומערבבים.
10 ממלאים את הקרפים עם שתי כפות של מילוי, סוגרים אותם ומכניסים לתבנית אפיה.
11 מכסים את הכל עם שכבה יפה של בשמל טבעוני ומפזרים מעל עוד כמה כפות של פרמז'ן טבעוני
12 אופים 15 דקות בתנור על 200 מעלות
13 בעת ההגשה, מוציאים את השום מהעגבניות ואז מוסיפים כמה כפות של עגבניות מעל או לצד הקרפים החמים.