פלטת "קלמרי" טבעוניים מטוגנים ומיונז טבעוני

נדיה אליס השפית האיטלקי  מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האיקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית. הפעם נדיה תכין פלטת "קלמרי" מטוגנים עם קציצות דגים מטוגנות וממרח מיונז הכל כמובן בגרסה הטבעונית .

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למיונז:
¼ כוס חלב סויה לא ממותק (חשוב!)
½ כוס שמן חמניות
½ כפית מלח הודי שחור קאלה נמק
½ כפית מיץ לימון
¼ כפית חרדל
לקציצות "דגים":
חבילת טופו (300 גרם)
חצי קופסת גרגרי חומוס ענק "הקיסר" של יכין (מוכנים לאכילה לאחר שהושרו ובושלו ללא חומרים משמרים)
חופן אצות ווקאמה
שתי כפות שמן חמניות
כפית מלח שטוחה
200 גרם פירורי לחם ללא גלוטן
6 כפות קמח חומוס
½ כפית מלח
100 מל שמן חמניות לטיגון
ל"קלמרי":
1500 מל מים
3 פטריות מלך היער גדולות
חופן אצות וואקמה
שני דפים אצות נורי
½ כפית אבקת שום
חופן גדול מלח גס
להגשה:
מיץ מלימון טרי
¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
מכינים את המיונז:
1 לתוך כוס של בלנדר מוט מכניסים את חלב הסויה, השמן, המלח והחרדל. מערבבים בבלנדר מוט כחצי דקה – המיונז נוצרת באופן מידי. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים שוב עם בלנדר המוט לחצי דקה נוספת. מכניסים את המיונז למקרר למנוחה והתייצבות
מכינים את ה"דגים":
1 מכניסים את כל הרכיבים: חוץ מפרורי הלחם למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת גוש שניתן ליצור ממנו קציצות
2 בידיים רטובות מכינים קציצות ומניחים אותן בצד עד הטיגון
מכינים את ה"קלמרי":
1 חותכים את הרגל של הפטריות לתוך עיגולים בעובי של כחצי סנטימטר וחותכים אמצע עיגול קטן (ובכך משיגים את הצורה של טבעות קלמרי)
2 מכניסים את כל המרכיבים לתוך סיר ומביאים אותו לרתיחה
3 מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה
4 מכבים את האש ומשאירים את הכל בתוך הסיר עד שהוא מתקרר לגמרי
מכינים את הבלילה לקציצות "קלמרי":
1 בקערה מערבבים את קמח החומוס עם כמה כפות מים קרים וחצי כפית מלח תוך כדי ערבוב עם מזלג, עד לקבלת בלילה חלקה ולא נוזלית מדי
2 מכינים קערה נפרדת עם פירורי לחם
3 מחממים שמן החמניות לתוך סיר לטיגון. מעבירים את הקציצות קודם כל אל תוך הבלילה, ואז אל תוך פירורי הלחם לפני שמכניסים אותן למחבת הטיגון. את אותו הדבר עושים עם הקלמרי.
4 מטגנים את הקציצות ואת הקלמרי עד שפרורי הלחם משחימים היטב, וכאשר מוציאים אותן, מניחים אותןם על נייר סופג
5 משפריצים מיץ לימון טרי מעל הכל, מפזרים קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט, ומגישים חם יחד עם המיונז שהכנו.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      שכחתם מה עם הקלמרי אופן ההכנה ציינתם רק חומרים בלי להסביר איך מכינים בדיוק
      ולגבי מיונז כמה זמן נשמר במקרר

      שכחתם מה עם הקלמרי אופן ההכנה ציינתם רק חומרים בלי להסביר איך מכינים בדיוק ולגבי מיונז כמה זמן נשמר במקרר
      אותי says:
      • היי רותי, המתכון לקלמרי נמצא כאן
        בכל מקרה עדכנו גם במתכון הזה, תודה על התגובה

        היי רותי, המתכון לקלמרי נמצא כאן בכל מקרה עדכנו גם במתכון הזה, תודה על התגובה
        adi says: