סלט כוסמת טבעוני

נדיה אליס השפית האיטלקית מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האייקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית.
הפעם מתכונים לסלטים מדהימים: סלט כוסמת, עדשים וגרגירי חומוס עם עשבי תיבול, ג'ינג'ר חריף, ברוטב גבינה לבנה, לימון, שום.

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

300 גר כוסמת חומה מבושלת
1 קופסת גרגירי חומוס הקיסר של יכין
1 קופסת עדשים שחורות
צרור פטרוזיליה קצוצה + שלם
צרור שמיר קצוץ + שלם
צרור בזיליקום קצוץ + שלם
צרור בצל ירוק פרוסות דקות + שלם
צרור נענע קצוצה + שלם
ג'ינג'ר טרי קלוף + שלם
פלפל צ'ילי חריף קצוץ+ שלם
לרוטב:
שן שום קטנה כתוש
מיץ משני לימונים
שמן זית
1 גביע לבנה טבעונית ממרח 9%
2-3 כפות חלב סויה
חופן מלח גס
מלח שולחן
אופן הכנה
1 מבשלים את הכוסמת בסיר מים רותחים עם חופן מלח גס משך 15 דקות. מסננים ומצננים תחת זרם של מים קרים
2 מפרידים את העלים של כל הירוקים מהגבעולים וקוצצים אותם דק-דק
3 מגרדים את הג'ינג'ר וחותכים את הפלפל החריף לעיגולים דקים (אם חריף מאוד, קוצצים אותו לחתיכות יותר קטנות)
4 שוטפים את החומוס, חומוס גרגירי ענק מוכנים לאכילה לאחר שהושרו ובושלו ללא חומרים משמרים. מתאימים במיוחד לסלטים ותבשילים ואף מהווים נשנוש בריא וטעים. מוסיפים את העדשים ממי השימורים
5 בקערה גדולה מערבבים את הכוסמת, את החומוס, את העדשים, את הירוקים, את הצ'ילי ואת הג'ינגר.
6 מוסיפים מלח, מיץ מלימון שלם והרבה מאוד שמן זית. מערבבים.
7 בקערה קטנה מערבבים את הגבינה הלבנה יחד עם 3-4 כפות חלב סויה, מיץ מחצי לימון ו1/4 שן שום קצוצה כמה שיותר דק
8 בצלחת ההגשה יוצרים קודם כל מצע של קרם הגבינה, ומעליו מניחים כמה כפות של סלט.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות