פילה עגל בלימון של לאון אלקלעי
מתכון לפילה עגל בלימון של לאון אלקלעי מתוך המטבחון של קובי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
8 פרוסות פילה עגל במשקל 100 גרם כל אחת
3 כפות קמח
מלח
פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית
60 סמ“ק ציר עוף
1 כף מיץ לימון
2 חלמוני ביצה
1/3 כוס יין לבן
אופן הכנה
1 חובטים בבשר עד לעובי נייר
2 מערבבים קמח, מלח ופלפל
3 גוררים את הבשר בתערובת לציפויי דק
4 במחבת ברזל כבד כבדה מביאים את השמן לחום גבוה וצולים את הבשר, כמה שניות מכל צד
5 מעבירים לצלחת חמה
6 מוסיפים למחבת את הציר, מביאים לרתיחה ומצמצמים מעט
7 טורפים את החלמונים
8 מורידים את הרוטב מהאש ומוסיפים את החלמונים, טורפים עד להסמכה
9 מוסיפים את היין והלימון וטורפים
10 יוצקים מעל הבשר ומגישים