טארטלט שוקולד – וניל של נועה נבות, בעלת הבלוג "לקינוח – אפייה ביתית"

קינוח מדהים, יפהפה שיוצר המון רושם ונראה כאילו קנו אותו בקונדיטוריה צרפתית טובה. טארטלט הוא בעצם עוגת פאי אישית שכיף לאכול לבד ולא לחלוק עם אף אחד! הטארטלט שלי מורכב מתחתית פריכה של בצק שקדים נימוח וממולא בקרם וניל ושוקולד עשיר… פשוט שלמות בכל ביס… כדאי לאכול אותו לאט כדי שלא יגמר מהר!

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק פריך
1 כוס קמח
3 חלמונים
4\3 כוס שקדים טחונים
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
4\1 כוס סוכר
לקרם שוקו – וניל
1 מיכל שמנת מתוקה ( 250 מ”ל )
1 אינסטנט פודינג וניל
3\2 כוס חלב
100 גרם שוקולד מריר
15 גרם חמאה
3 כפות חלב
אפשרות לקישוט
פצפוצי שוקולד ( לבן ומריר )
אופן הכנה
בצק פריך
1 משמנים היטב את התבניות בחמאה ומקמחים ( חשוב! ).
2 מעבדים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד ולא דביק. מעבירים למקרר ל-10 דקות.
3 משטחים בתבניות ומעבירים למקרר ל-20 דקות. מנקבים את הבצק בעזרת מזלג ( כדי שלא יתפח באפייה ).
4 מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים את התבניות ואופים כרבע שעה עד להזהבה. מוציאים ומקררים לחלוטין.
קרם שוקו – וניל
1 מקציפים שמנת, אינסטנט פודינג ו-3\2 כוס חלב לקרם יציב.
2 מעבירים מחצית מהקרם לקערה נפרדת ושומרים בינתיים במקרר.
3 ממיסים במיקרו את השוקולד עם החמאה ו-3 כפות חלב.
4 מקפלים את השוקולד המומס עם המחצית שנותרה מהקרם.
הרכבה
1 מחלצים בזהירות רבה את הקלתיות מהתבניות האישיות.
2 מכינים שני שקי זילוף עם צנתרים רחבים. ממלאים שק אחד בקרם הלבן ושק שני בקרם החום.
3 מזלפים יפה את שני סוגי הקרמים על הקלתיות. אם רוצים אפשר לקשט בפצפוצי שוקולד. מגישים.
4 מומלץ להגיש את הטארטלטים ביום ההכנה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות