רולדת וניל ומנגו של מיקי שמו
מיקי שמו ורוני דלומי משדרגים את רולדת הוניל הנוסטלגית של סבתא ומקפיצים אותה עם טעמים אקזוטיים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרכיבים לרולדה אחת באורך 30 ס”מ:
3 ביצים גדולות (L)
60 מ”ל (1/4 כוס) מיץ מנגו- פרימור
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
105 גרם (3/4 כוס) קמח רגיל תופח
1/8 כפית מלח
1 כף שמן קנולה
למלית:
½1 מיכלים (375 מ”ל) מיכלי שמנת מתוקה
2 כפות גבינת מסקרפונה
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
11/2 כוסות פירות
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור סטנדרטית בגודל 34X42 ס”מ בנייר אפייה.
מכינים את הרולדה:
1 מקציפים ביצים עם סוכר מיץ מנגו, תמצית וניל ומלח בקערת מיקסר כ-5-6 דקות במהירות בינונית לקצף תפוח ובהיר. מקפלים קמח, בעזרת מרית ולבסוף את השמן.
2 יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומחליקים.
3 אופים כ-7 דקות עד הזהבה. מצננים היטב.
מכינים את המלית:
1 מקציפים שמנת, גבינת מסקרפונה, תמצית וניל וסוכר לקצפת יציבה.
2 מורחים את הקצפת על הרולדה ומפזרים מעל קוביות פירות. עושים מעין מכפלת קטנה של הרולדה בצלע האורכית הקרובה אליכם בעזרת הידיים וממשיכים לגלגל עם נייר האפייה. מצפים את הרולדה בשארית המלית ומגלגלים בקוקוס קלוי. זורים אבקת סוכר.
3 מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים.
גיוונים:
1 רולדת שוקולד – מחליפים שתי כפות קמח ב-2 כפות קקאו.
טיפ:
1 מומלץ לעשות שימוש בביצים בטמפ’ החדר, זמן ההקצפה יתקצר.