עוגת גבינה ונילה צ'יז קייק של דודו אוטמזגין
איך מכינים עוגת גבינה ונילה צ'יז קייק כמו במסעדות? דודו מסביר במתכון מעולה מתוך "אומנות הפטיסרי עם דודו אוטמזגין"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתחתית:
300 גרם פירורי ביסקוויט
150 גרם חמאה מומסת
תרסיס שמן פאם
לגבינה אפויה:
640 גרם גבינת שמנת
190 גרם סוכר
30 גרם קמח
160 גרם ביצים
1 חלמון
50 מ”ל שמנת מתוקה
לזביון המסקרפונה:
80 גרם סוכר
30 מ"ל מים
60 גרם חלמון
20 גרם אבקת סוכר
300 גרם מסקרפונה
100 גרם ג’לטין
350 מ”ל שמנת מתוקה
לציפוי:
50 גרם דובדבני אמרנה
אופן הכנה
התחתית:
1 משמנים את התבנית
2 מאחדים את פירורי הביסקוויט והחמאה ומשטחים בתחתית התבנית
הגבינה האפויה:
1 מערבבים את כל חומרי העוגה בעזרת מטרפה ויוצקים לתבנית
2 אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות כ- 30 דקות. מצננים
הזביון:
1 מקציפים את השמנת מתוקה ושומרים בקירור
2 מקציפים במיקסר עם וו בלון את החלמונים ואבקת הסוכר עד לקבלת לקצף בהיר
3 במקביל, מחממים מים וסוכר עד לטמפרטורה של 120 מעלות (בעזרת מדחום) ויוצקים בהדרגה לתערובת החלמונים, תוך כדי פעולת המיקסר
4 מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים היטב
5 מאחדים את המסה עם השמנת המתוקה המוקצפת ויוצקים 3/4 מן הזביון על גבי העוגה האפויה. מצננים
6 טוחנים את יתרת הזביון עם הדובדבנים ויוצקים על גבי העוגה. מקררים עד להתייצבות. מגישים
איפה הוניל?
וניליה צ׳יז קייק בלי וניל..? פה חשדתי.
וניליה צ׳יז קייק בלי וניל..? פה חשדתי.
דודו says: