עוגיות חמאה שקדים של אורלי דהן חרמש

אם נגיד לכם שאתם צריכים רק 5 מצרכים כדי להכין עוגיות חמאה טעימות – טעימות שלא תמצאו בשום מקום? תכינו? בטח שכן! כל מטבח צריך כמה מתכוני פטנט כאלו. מתכונים פשוטים, שטעמם ההפך הגמור מפשוט

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים ל-50 עוגיות
200 גרם חמאה בטמפ’ החדר
1 כוס אבקת סוכר
2 כוסות קמח רגיל
תוכן של מקל ווניל או שתי כפיות תמצית ווניל איכותית
3/4 כוס שקדים פרוסים שהזהבנו קלות במחבת יבשה
אופן הכנה
1 במיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, אבקת סוכר ווניל ומעבדים עד למחית חלקה ואחידה.
2 מוסיפים את הקמח ומעבדים קצרות. מוסיפים את השקדים ומעבדים עד שהם התפזרו בצק. חשוב לא לעבד יותר מידי, גם כדי לשמור על פריכות הבצק וגם כדי לא לרסק את השקדים הפרוסים.
3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומאחדים. מחלקים את הבצק לשניים או שלושה חלקים שווים. כל חלק מגלגלים לגליל או מעצבים למלבן בגודל 3*3 ס”מ בערך.
4 עוטפים את המלבנים/גלילים בניילון נצמד ומצננים במקרר לשעה לפחות.
5 כשמוכנים לאפות, מחממים תנור ל 170 מעלות, ומרפדים שת תבניות תנור בנייר אפייה.
6 פורסים את מלבני/גלילי הבצק לפרוסות שוות בעובי 7 – 8 מ”מ. מסדרים תבנית.
7 אופים כ 13 – 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים.
8 מוציאים מהתנור ולא מנסים להזיז את העוגיות, הן חמות והן יתפוררו. אחרי כמה דקות אפשר להעביר את העוגיות לצינון מלא על רשת.
9 שומרים בצנצנת אטומה.

טיפים:

– במקום שקדים אפשר להשתמש באגוזים גרוסים.

–  ניתן להוסיף קליפת לימון מגוררת או תפוז.

– לא חייבים לאפות את כל הכמות, ניתן לשמור גליל במקפיא לפעם הבאה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות