עוגת שמרים וניל פקאן להכנה של מיקי שמו
מתכון קל להכנה של מיקי שמו לעוגת שמרים וניל פקאן. עוגה שכל האורחים יעופו עליה! עוגה מומלצת לכל אוהבי עוגות השמרים!
צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק קוראסון:
500 גרם (1/2 3 כוסות + כף) קמח
1/2 שקית משפר אפייה
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית)
160 מ"ל (2/3 כוס) מים קרים
2 ביצים
100 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
לקיפולים:
250 גרם חמאה
20 גרם (2 כפות שטוחות) קמח
למילוי:
2 כוסות אגוזי פקאן קצוצים
כוס סוכר
2 ביצים בינוניות
מקל וניל
ליים מגורד
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
1 מערבבים קמח, משפר אפייה, סוכר, שמרים ומים כ-2 דקות במיקסר עם וו לישה במהירות איטית.
2 מוסיפים ביצים, חמאה ומלח ומערבבים כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק.
3 במהלך הלישה עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת מרית "מקלפים" את הבצק מדפנות הקערה.
4 מפזרים על הבצק מעט קמח, מכסים במגבת לחה ומשהים מחוץ למקרר לחצי שעה בקיץ או כ-45 דקות בחורף.
5 מוציאים את הבצק מהקערה, לוחצים על הבצק עם כפות הידיים על מנת להוריד ממנו נפח ולהוציא אוויר. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
מכינים את תערובת הקיפול:
1 בינתיים מערבלים חמאה וקמח במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
2 משטחים עם מערוך את תערובת החמאה על גבי נייר אפייה לריבוע בגודל 20*20 ס"מ, מכסים בנייר אפייה נוסף ומעבירים למקרר.
מקפלים:
1 מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20*30 ס"מ, מניחים על 2/3 ממנו את ריבוע החמאה, כך ששליש בצק מצד אחד הוא ללא חמאה.
2 מקפלים את 1/3 הבצק ללא החמאה על גבי הבצק עם החמאה, לקבלת ריבוע בגודל 20*20 ס"מ.
3 . מקפלים מהצד השני את 1/3 הבצק עם החמאה לקבלת מלבן בגודל 10*20 ס"מ. מעבירים למקרר לשעה.
4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20*30 ס"מ, מקפלים 1/3 בצק מימין לשמאל לקבלת ריבוע במידות 20*20.
5 את ה-1/3 השמאלי מקפלים ימינה עד לקבלת מלבן בגודל 10*20 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
6 מוציאים את הבצק מהמקרר, חוזרים על פעולת הקיפול ומעבירים למקרר ל-6 שעות.
מילוי:
1 מערבבים את כל החומרים לאחידות.
2 מניילנים ומקררים.
מעצבים מתפיחים ואופים:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות
2 מרדדים את הבצק לעובי 5 מ"מ.
3 מורחים שכבה אחידה של מלית פקאן-וניל על כל הבצק.
4 מגלגלים לרולדה.חוצים לאורכה.
5 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
6 מברישים בביצה. מתפיחים כשעה
7 אופים כ-30 דקות.