עוגת תותים הפוכה ללא גלוטן עם גבינת מסקרפונה של מיקי שמו
אין על עוגת תותים ועוד עוגת תותים של מיקי שמו אז בכלל אתם חייבים להכין את זה מתוך "טעם של פעם"
אופן הכנה
המרכיבים לתבנית קוטר 18:
1 350 גרם תות שדה
לקציפת מסקרפונה פיסטוק:
1 260 מ”ל חלב
2 45 גרם מחית פיסטוק
3 3 יחידות חלמונים
4 65 גרם סוכר
5 25 גרם קורנפלור
6 25 גרם מסת ג’לטין (5 גרם ג’לטין+ 20 מ”ל מים)
7 150 גרם גבינת מסקרפונה
8 250 גרם שמנת מתוקה
לבסקוויט ללא גלוטן אפייה בתבנית תנור ביתית כמו רולדה:
1 4 ביצים מידה L
2 135 גרם סוכר
3 130 גרם קמח ללא גלוטן
אופן הכנה
1 שוטפים את התותים היטב ופורסים דק, ברוחב של 1/2 ס”מ עובי.
מכינים את קציפת המסקרפונה:
1 מתחילים בהכנת קרם פאטיסייר- מרתיחים בקלחת את החלב, מחית הפיסטוק, חלמונים, סוכר וקורנפלור עד לרתיחה, מסירים מן האש ומוסיפים את מסת הג’לטין, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומקררים לטמפ’ החדר.
2 כאשר קרם הפאטיסייר התקרר, מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם גבינת המסקרפונה לקציפה יציבה ואותה מקפלים לקציפת פיסטוק אחידה.
מכינים את הבסקוויט ללא גלוטן:
1 מקציפים ביצים+ סוכר לקציפה תפוחה, מקפלים פנימה את הקמח ללא גלוטן, מעבירים את המסה לתבנית תנור ביתית המרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור בחום 160 מעלות למשך 15 דקות.
2 מצננים עד לשימוש.
3 אופים בתבנית קוטר 18 בחום 160 מעלות למשך כ- 25 דקות.
ההרכבה:
1 קורצים שני עיגולים בקוטר 18 מהביסקוויט האפוי, מסדרים ניילון נצמד על גבי התבנית ומסדרים את התותים מסביב לתבנית ובתחתית שלה.
2 מזלפים מן הקציפת מסקרפונה שכבה אחידה, ומניחים שכבה אחת של בסקוויט, ממשיכים לזלף שוב מן הקציפה עד כמעט סוף התבנית ומניחים שכבה נוספת של בסקוויט שסוגרת את העוגה כלפי מעלה.
3 . מניחים צלחת על התבנית והופכים את העוגה, מחלצים אותה מן התבנית, מסירים את הניילון הנצמד ומגישים.