עוגת בננות מקורמלות הפוכה

מתכון לעוגת בננה חורפית ומדהימה לחובבי הבננות! אל תשכחו את גלידת הוניל

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבננות מקורמלות:
2/3 כוס סוכר חום
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
בננות פרוסות לעיגולים
לבלילת העוגה:
80 גרם חמאה מרוככת
¾ כוס סוכר
1 ½ כפית תמצית וניל
1/3 כוס יוגורט יווני רגיל או שמנת חמוצה
2 ביצים גדולות
2 בננות בשלות מעוכות
1 כוס קמח
¾ כוס קמח מלא
1 ½ כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
½ כפית קינמון טחון
עבור זיגוג קרמל:
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס חלב עם אחוז שומן גבוה
40 גרם חמאה
¼ כפית מלח
לקישוט – פקאנים קצוצים
להגשת גלידת וניל
אופן הכנה
לתבנית 20X20
1 מחממים את התנור ל 180 מעלות ומשמנים את התבנית
2 מורחים 2/3 כוס סוכר חום על תחתית התבנית וחתיכות חמאה מפוזרות. מכניסים את התבנית לתנור ל-5-7 דקות (עד שהחמאה נמסה)
3 מוציאים מהתנור ומערבבים חמאה וסוכר ומורחים בצורה אחידה בתחתית. מסדרים בננות פרוסות לכיסוי התחתית ומניחים בצד
4 מכינים את הבלילה בקערה מערבבים יחד חומרים יבשים (קמח, קמח מלא, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח), מניחים בצד
5 בקערה נפרדת וגדולה מערבבים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומביאים לאיחוד. מוסיפים יוגורט ובננות מעורכות ומביאים לאיחוד
6 מכניסים למיקסר את התערובת הרטובה ובמהירות נמוכה מערבבים לאט לאט את התערובת היבשה עם הרטובה
7 יוצקים את הבלילה על הבננות שבתבנית, אופים 30 דקות ואז מורידים את החום ל 160 ואופים עוד 25-30 דקות עד שקיסם יוצא לחלוטין נקי
8 מצננים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית. עם סכין מפרידים את הצדדים ואז מניחים צלחת על התבנית והופכים (בצלחה!)
9 להכנת זיגוג קרמל: מערבבים בסיר חמאה, סוכר חום, שמנת כבדה ומלח ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד. מבשלים 2-3 דקות, מסירים מהאש ונותנים לזה לשבת 1-2 דקות. יוצקים 2/3 מהזיגוג על שכבת הבננה. שומרים שאריות של זיגוג הקרמל להגשה.
10 הזיגוג מתעבה כשהוא מתקרר ומחוויר בצבעים
11 בהגשה מחממים מחדש את שאריות הזיגוג ומטפטפים על כל פרוסה. מפזרים אגוזי פקאן קצוצים קלויים אם רוצים. אפשר גם מעל כל פרוסה כדור גלידת וניל
עוגת בננות מקורמלות הפוכה
עוגת בננות מקורמלות הפוכה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות