כך תכינו פשטידה מושלמת!

רותם ליברזון משתפת בטיפים איך להכין פשטידה שתהיה יציבה ושלא תתפרק

הצופה/ גולשת מיטל שואלת: “בזמן האחרון בני ביתי מבקשים פשטידה. מצאתי כמה מתכונים קלים ונראים נהדר אבל משום מה הפשטידה יוצאת לי מימית ולא יציבה וכזאת שנחתכת בקלות. מה לעשות?”

אז ככה, פשטידות תמיד יהיו אהובות. הן טעימות ומשביעות וקלות מאד להכנה. כמובן שאפשר להכניס להן מכל וכל, בדרך כלל מערבבים ירקות גבינות וביצים והתוצאה נפלאה. הבעיה היא שכמו שקל להכין אותן, כך קל לפספס איתן.

יש כמה סיבות שגורמות לכך שפשטידה תתפרק ותהיה מימית.

הראשונה היא בישול יתר. את הפשטידה צריך לאפות רק עד שהיא יציבה ומיד להוציא אותה החוצה. אל תשכחו שהיא ממשיכה להתבשל גם לאחר שהוצאתם אותה מהתנור. סיבה נוספת היא שימוש בגבינות רכות בעלות כמות מים גבוהה וירקות כגון קישואים או פטריות שגם בהם נוזלים רבים. אפשר לסנן את הגבינות מהנוזלים בעזרת מסננת ולהוסיף גבינות קצת יותר שמנות.

אני ממליצה  לטפל היטב בירקות לפני הכנסתם לפשטידה. כדאי לטגן אותם כדי לייבש אותם ולהוציא מהם את הנוזלים ובנוסף להוסיף כלשהו עמילן נוסף למסה כגון קמח חומוס או  קצת פרורי לחם שיספגו את עודפי הנוזלים ויגרמו לפשטידה להיות יציבה. התערובת צריכה להיות סמיכה מספיק לפני שהיא נכנסת לתנור וכמובן מתובלת היטב. אם הפשטידה מוכנה מראש והיא קרה עדיף לחמם שוב בתנור עם כיסוי של נייר אלומיניום שלא תתייבש ובחום של 170 מעלות. עדיף תמיד להגיש פשטידה חמימה או בחום החדר ולא קרה מהמקרר.

בעזרת העצות האלו תוכלו  להכין פשטידות לתפארת.


ולסיום קבלו מתכון שלי לקוקו- פשטידת ירק פרסית:

מצרכים: (למחבת עמוקה וגדולה)

חבילת פטרוזליה

חבילת כוסברה

חבילת שמיר

חצי חבילת נענע

6 ענפי טרגון

חבילת תרד

חבילת עלי מנגולד

חופן בצל ירוק

או כל מה שירוק ויש לכם במקרר כולל פול

3 ביצים

2 שיני שום כתושות

כפית גדושה כורכום

מלח ופלפל

2 כפות קמח חומוס

אופן ההכנה:

קוצצים היטב את כל הירק ועשבי התיבול. מוסיפים לקערה את הביצים קמח החומוס והתבלינים ומערבבים היטב.

מכניסים את כל התערובת למחבת גדולה ועמוקה עם מעט שמן זית שיכולה להיכנס גם לתנור ומטגנים על אש בינונית כרבע שעה עד שהתחתית יציבה. מכניסים לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות לעוד 20 דקות. הופכים את הפשטידה מעל לצלחת הגשה ומעטרים בירק טרי. מגישים עם פלחי לימון ורוטב יוגורט ליד.

צילום: רותם ליברזון

מומלץ לקרוא גם:

מידה כנגד מידה: איך מחליפים קמח לבן בקמח מלא?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות