מסעדת אונו בעכו – מאכלי ים שאפשר לדוג מהכיסא במסעדה

האחים חמודי ומרוואן ברגות ביחד עם גוואד ח׳טיב  פתחו מסעדה בלוקיישן מדהים בנמל עכו, ממש על קו המים. העיצוב פתוח ומזמין להסתכל בים מכל כיוון ובמיוחד מהמרפסת היפיפיה ויש גם אזור ישיבה ממש על החוף בלי הפרדה של זכוכיות מהגלים. אבל מספיק על הנוף, בואו נדבר על האוכל

על האוכל המוקפד שמתבסס המון על דגים ופירות ים אמון השף הנפלא רוני ח׳ליפה, יליד ואדי ניסנס בחיפה  שהעביר את ילדותו בשוק הצבעוני ואת אהבתו להמון ירוקים. רוני עבד כמה שנים בברלין והגיע לאיטליה, שם קיבל גם השראה גדולה מהבישול הפשוט ומגישת ה- Farm To Table (מהחווה לשולחן) ומיישם את כל הנסיון שלו באוכל איטלקי, בשימוש בטאבון נפלא ותוצרת הים שמגיעה אליו על בסיס יומיומי במסעדת אונו. 

התקבלנו על ידי מנהל המסעדה חוסיין יחיא והובלנו לשולחן שצופה לנוף הנפלא של השקיעה בים והגלים, לידנו על החוף, דייג ניסה להשיג את השלל האחרון של היום. כן, ככה קרוב ישבנו בסמוך לגלים.

התחלנו בשני קוקטיילים נפלאים שמיוצרים במקום –

פאנץ׳ קריבי- עם רום גולד, רום שחור, מיץ לימון סחוט, סירופ פסיפלורה, מיץ אננס, מיץ מנגו וגרנדין שהגיע בכוס על רגל דקיקה עם קצף מיוחד שנעשה ממי חומוס (וכן, זה מדהים) ולימון פרסי מגורד שנותן ניחוח נפלא.

לוזי- לימון סחוט, ערק אוזו, מיץ אשכוליות, ליקר אילדירפלויר, וקצת גרנדין ומעל יושבת קליפת לימון שממלאת את האף בניחוח הדרי מרענן בכל לגימה.

המנה הראשונה שהזמנו הגיעה: לחם טאבון נפלא ורך שאהב להטבל בשלושה מטבלים מהשוק הסמוך, שמן זית נפלא, ממרח פלפלים ועגבניות מעושן וחריף וזיתים נפלאים. אחריהם בסדר עולה הגיע סלט עלה עלה שמורכב מלב חסה שלם שמוטבל בויניגרט תפוזים משכר, פילה תפוז, בצל אדום ואנשובי שנותן מליחות לכל היופי הזה.

עכו בצלחת מנה שהיא סלט צבעוני של עגבניות תמר, מלפפון, תפוחים וארטישוקים בשמן זית, אגוזים קלויים וסטייק בולגרית מתובל.

פרחי כרובית בטאבון על תבשיל תרד וברוטב קולי עגבניות וספייסי יוגורט שאי אפשר היה להפסיק לאכול ממנו.

שתי מנות דגים נאים נפלאות ומומלצות. סשימי אינטיאס שמגיע מהודר היישר לצילום ומכיל חרוש פרוס, זעתר, צנוברים קלויים וטחינת יוגורט עדינה שמשתלבת מדהים עם הדג.

טרטר דג ים שמגיע בתוך עלי סישו בשרניים וממולא בקרם פרש זעתר ממכר, ירוקים, גרידת לימון, פפרונצ׳ינו חריף ושמן זית וליד גספצ׳ו שרי צהוב.

טרטר דג ים מושלם! צילום: אפיק גבאי

נפתח לנו התיאבון והזמנו קוקטייל נוסף – אונו נגרוני – ג׳ין הנדריקס, מרטיני רוסו, קמפרי, מיץ לימון סחוט טיפות אנגוסטרה שעבד מצוין עם המנות הבאות.

עברנו לפס החם וקיבלנו ניוקי פסטו ברוטב שמנת פסטו עם עלי תרד, ראשי אספרגוס שהוסיפו פציחות לניוקי הנימוחים, פיסטוק קלוי ופרמז׳ן משלימים את החגיגה בפה. בנוסף מנה נהדרת של תמנון ים תיכוני שבדרך כלל מגיע במרקם מסטיקי ופה פוצח לדרגת שלמות כמו של שקדי עגל נפלאים שמגיע על טוסט בריוש עם ציזיקי שמבושל באוזו מקומי ומרווה.

ואז הגיעה לשולחן אחת המנות המבוקשות והנפלאות – קלמרי מהטאבון. בתוך צלחת יפהפיה, הונחו שרוולי קלמרי נפלאים ונמסים בפה שממולאים בריזוטו סמיך וקרמי והכל שוכב על רוטב יין, שום, בזיליקום ושמן ירוק ועוד פאף ריזוטו להוסיף יופי למנה. הטעם גן-עדן ומדובר במנה משביעה ומרשימה שגורפת המון מחמאות.

קלמרי ממולא ריזוטו. צילום: אפיק גבאי

לא יכולנו גם לוותר על מנת דג והשף המליץ על פילה מוסר שהגיע מצד אחד בשרני ומצד שני נימוח בפה ושודך לו קרם ארטישוק ירושלמי, בצלי שאלוט שרופים, בייבי גזר ושמן ירוק. עוד מנה שתרצו לאכול כשתגיעו לבקר במקום.

לקינוח, לקחנו נשימה עמוקה, כדי לעשות מקום ולקחנו עוגת גבינה אפויה בסגנון אמריקאי מצויינת ומתוקה במידה מדוייקת עם רוטב פירות יער, קראמבל שוקולד ופיסטוקים וטירמיסו איטלקי אמיתי שהגיע עם כדור גלידת קפה.

המסעדה פתוחה בכל שעות הים ומספקת גם ארוחות בוקר נפלאות ליד הים, פיצות מצויינות ופסטות נהדרות. אז בפעם הבאה שאתם נוסעים לטייל בעכו, לא משנה מתי, תקפצו לאונו על הטיילת, מול המשטרה הבריטית העתיקה ותאכלו אוכל שישלח אתכם לאיטליה אבל עם חיבור נפלא לשורשים של עכו ובצמחייה המקומית ולים ליד.

ערב של חוויה נפלאה ומומלצת.

מסעדת אונו : ההגנה 1, עכו, גליל מערבי

שעות פתיחה: ראשון עד שבת 00:00 – 09:00

שולחן כיד המלך מסעדת UNO בעכו. צילום: אפיק גבאי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם: