לחמבעג’ון של אבי ביטון
אבי ביטון מלמד אותנו להכין מאפה טורקי נהדר עם בשר ופלפלים קצוצים, מרכיבים ל–4 מנות, מתוך התוכנית "פשוט לבשל"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
1/2 ק”ג קמח
250 מ”ל מים
1/2 כוס שמן קנולה
20 גרם שמרים טריים
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
לבשר:
1/2 ק”ג בשר טחון (עגל או כבש )
1/4 כוס שמן קנולה
3 בצלים קצוצים דק
2 פלפלים אדומים (עדיף גמבות) קצוצים דק
5 שיני שום פרוסות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנה
הבצק:
1 מערבבים היטב את כל החומרים.
2 מניחים במקום מוצל, בתוך קערה מכוסה במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
הבשר:
1 מטגנים היטב בצל, גמבה ושום בשמן.
2 מוסיפים את הבשר, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים תוך כדי ערבוב כ – 5 דקות, עד שהבשר מתפורר ומוכן.
3 מחממים תנור ל-220 מעלות.
4 יוצרים מהבצק כדורים קטנים במשקל 50 גרם כל אחד.
5 מרדדים כל כדור לעלה דק (כ-½1 מ”מ) בגודל של פיתה ומפזרים עליו כ – 2 כפות מתערובת הבשר.
6 מעבירים את המאפים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ-12 דקות, עד השחמה.