בורקס טורקי של מיקי שמו

מאפה טורקי מלא בגבינות וטעימים שמזכירים לנו את חופי טורקיה
מתוך “אופים עולם” עם מיקי שמו וירדן הראל-פרק טורקיה.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק
6 עלים של בצק פילאס
מלית
200 גרם גבינת קוואטרו פורמאג’י
100 גרם גבינת פטה כבשים %24/ בולגרית מסורתית %16
200 גרם גבינה ניו יורק 5%
1 ביצה
1 כף קורנפלור/ קמח
2 כפות חמאה מומסת
מלח ופלפל שחור
1 כפית חרדל
להברשה:
ביצה
תרסיס שמן זית
בוקרקס טורקי
בורקס טורקי של מיקי שמו. צילום: עידן הרשקו
אופן הכנה
מלית
1 מערבבים בקערה רחבת שולים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
2 סוגרים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכ- ½ שעה.
3 מחממים תנור לחום 195 מעלות.
הרכבה
1 פותחים את הבצק על גבי שולחן העבודה, מורחים את מלית על גבי הבצק, ומגלגלים כרולדה דקה, יותר שבלול בצורת משקפיים
2 מברישים בביצה ומרססים בתרסיס שמן זית בנדיבות.
3 אופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות.
4 מגישים לצד ביצה קשה, עגבניות מרוסקות, מלפפון חמוץ או סלט ירוק.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות