אשורה טורקי לטו בשבט
מתכון לתבשיל חיטה טורקי עם אגוזים ופירות יבשים – תבחרו איזה תוספות שתרצו
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
רכיבים ל 8 מנות
250 גרם חיטה בלי קליפה
1 כוס סוכר
משמים מיובשים
צימוקים
גרעינים מרימון
1/2 כוס צימוקים
50 ג קוקוס
אגוזים: אגוזי מלך, אגוזי לוז
מעט קינמון
אופן הכנה
1 מכניסים את החיטה לסיר ומשרים כל הלילה
2 ביום למחרת שוטפים את החיטה ומוסיפים לה מים חדשים
3 מבשלים עד שהחיטה נהיית קצת קשה, אבל לא א יותר מידי, עד שהמיץ של החיטה קצת מסמיך
4 מוסיפים כוס סוכר ומערבבים
5 מוסיפים את הפירות וכל התוספות ומעט קינמון וממשיכים לערבב. שימו לב שלא ידבק
6 מערבבים עד שהפירות היבשים נהיים רכים, אם חסרים מים אפשר להוסיף
7 שהאשורה מוכן, לצנן ולשים במקרר
8 אופציות נופסות לתוספות: שקדים, פיסטוקים, שומשום, משמשים מיוזבשים, תאנים, חמוציות