סלט טוניסאי לחיים בריאים של אפרת אנזל
חיים בריא: מתכון מהיר ב-10 דקות עבודה לסלט טוניסאי עם טונה, תפוחי אדמה וביצים עם רוטב ויניגרט של אפרת אנזל
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם (חתוכים עם הקליפה)
1 קופסת טונה במים, מעורבת עם כף שמן זית
2 כפות פטרוזיליה
2 ביצים קשות
1/2 בצל קטן
1 עגבניה
1 כף שמן זית
מלח ים
פלפל שחור גרוס
לויניגרט
1 כף לימון כבוש
1 כפית שטוחה עריסה
1 כף מיץ לימון ו-2 כפות שמן זית
אופן הכנה
1 מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים רותחים עם 1/2 כפית מלח, עד שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפרקים (מזלג שננעץ צריך לצאת בקלות).
2 מצננים וחותכים לפלחים עם הקליפה.
3 מסננים את הטונה מהמים.
4 קוצצים פטרוזיליה.
5 מערבבים טונה עם פטרוזיליה, מעט מלח וכף שמן זית.
6 חותכים את הבצל לטבעות דקיקות.
7 חותכים את העגבניה לקוביות בגודל 1 ס”מ
8 מכינים ויניגרט: קוצצים את הלימון הכבוש. בקערה קטנה מערבבים עריסה עם לימון כבוש, לימון ושמן זית.
9 מסדרים את המרכיבים על צלחת ההגשה: מסדרים פלחי תפוחי אדמה ופלחי ביצים. ממליחים ומפלפלים.
10 בעזרת כף מסדרים תלוליות של טונה.
11 מפזרים את הבצל וקוביות עגבניה.
12 מטפטפים ויניגרט עריסה ומגישים מיד.
