כריך טונה טוניסאי של אפרת אנזל

אפרת אנזל מראה לנו שגם מתכון כריך טונה טוניסאי יכול להיות יותר בריא, מתוך התוכנית "קצת יותר בריא"

מתכון ל-4 סועדים

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לסלט טונה
0.5 בצל קטן, קצוץ דק
2 כפות שמן זית
2 קופסאות טונה במים
4 גבעולי בצל ירוק
צרור קטן של כוסברה / פטרוזיליה / נענע, קצוץ דק
פלפל שחור
מלח גס אטלנטי
אופציה: קליפת לימון מגוררת, צ’ילי אדום טרי קצוץ
להרכבה
לחם פרוס אנג’ל 100
לימונים כבושים
עריסה
זיתים מגולענים
מלפפונים חמוצים, חתוכים
1 ביצה קשה (מבשלים ביצים במים עם כף מלח. מביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה ומבשלים 8 דקות. שוטפים במים קרים ומקלפים. מתקבלת ביצה עם צהוב מעט רך)
אופן הכנה
1 מניחים את הבצל הקצוץ בקערה. יוצקים שמן זית על הבצל עד לכיסוי, ומחכים מספר דקות, עד שהבצל סופג קצת את השמן.
2 מסננים את המים מקופסת טונה אחת בלבד, ומוסיפים לקערה.
3 מוסיפים לקערה את קופסת הטונה השנייה, עם הנוזלים.
4 קוצצים את החלק הלבן של הבצל הירוק ומוסיפים לקערה.
5 קוצצים גם מעט מהחלק הירוק של הבצל הירוק ומוסיפים. מוסיפים גם את העשבים הקצוצים. מתבלים בשפע פלפל שחור ומעט מלח גס אטלנטי.
6 מכניסים למקרר לחצי שעה, עד שהטעמים מתאחדים. הסלט יהיה במיטבו ביום שאחרי.
7 הרכבת הכריך: מורחים עריסה, גודשים בסלט טונה, ביצה קשה וכל שאר המרכיבים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות