סמבוסק טונה וזיתים של אודי ואושר – מאפה בריא וטעים

מאפה ובריאות לא הולכים ביחד אבל כשהם פוגשים את אודי ואושר זה עובד. סמבוסק בתנור במילוי זיתים וטונה מתוך מופע הבישול של אודי ואושר

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים ל-20 יחידות
לבצק
2/3 כוס קמח
1/2 כפית מלח
5 כפות שמן זית
1/4 כוס (60 מ”ל) מים רותחים
1 כף גדושה יוגורט
למילוי
1 פחית טונה במים מסוננת
4 כפות שמן זית
10 יח’ זיתים ירוקים מגולענים קצוצים
צרור קטן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
1 כף אריסה חריפה
קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד
1/2 כפית מלח
להגשה
1/3 כוס טחינה מלאה
1/4 כפית מלח
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
פטרוזיליה קצוצה
מים קרים
אופן הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו.
לבצק
1 מערבבים בקערה קמח ומלח, מוסיפים שמן זית ומערבבים מעט
2 מוסיפים מים רותחים ויוגורט ומערבבים עם כף עץ עד לקבלת בצק. מצננים מעט.
3 מחלקים את הבצק ל-3, מרדדים על משטח מקומח לעובי של 1/4 ס”מ וקורצים עיגולים בקוטר 8-10 ס”מ.
למילוי
1 מערבבים את כל חומרי המילוי
2 ממלאים: מניחים 1 כפית מהמילוי במרכז כל עיגול בצק, מרטיבים מעט את השוליים במים, מקפלים לחצי ומהדקים את השוליים עם מזלג.
אפייה
1 אופים בתנור 10-15 דקות.
טחינה
1 מערבבים את כל החומרים ומוסיפים מים עד להגעה למרקם הרצוי.
2 מגישים את הסמבוסק לצד הטחינה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות