טונה אדומה ברוטב סויה ואגוזי מלך פריכים לצד סלט אביבי של צ'רלי פדידה

אליפות במטבח: צ'רלי פדידה עם מתכון אסייתי מנצח לטונה אדומה ברוטב סויה ואגוזי מלך פריכים לצד סלט אביבי, מתוך "בית ספר לבישול אסייתי"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לדג
120 גרם אגוזי מלך קלופים וחתוכים דק
480 גרם טונה אדומה
לסלט
1 אספרגוס חתוך לכל אורכו ע”י קולפן
1/2 גזר קלוף לכל אורכו ע”י קולפן
2 עגבניות שרי חתוכות ל 4 כל אחת
8 עלי כוסברה לקישוט
מיץ לימון מחצי לימון
1 כף שמן תירס
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב
10 כפות סויה
10 כפות סילאן
1 כפית זנגביל קצוץ
1 שן שום קצוצה
1/4 כוס מירין מתקתק לבישול
2 כפות יין סאקי ( יין יפני )
1/2 כפית קורנפלור
אופן הכנה
הסלט
1 ממלאים מים בסיר ומביאים לרתיחה.
2 מוסיפים מעט מלח וחולטים למספר שניות את רצועות האספרגוס.
3 חולטים למשך כ – 40 שניות את רצועות הגזר.
4 מעבירים במהירות את הגזר והאספרגוס החלוטים למי קרח.
5 אל קערת ערבוב מוסיפים אספרגוס חלוט , גזר חלוט , עגבניות שרי חתוכות , עלי כוסברה מופרדים ומתבלים במיץ לימון , מלח , פלפל ושמן תירס ומגישים .
הרוטב
1 מערבבים יין סאקי עם קורנפלור עד להתמזגות ללא גושים ומניחים בצד.
2 מרתיחים בסיר קטן את כל המצרכים ומסמיכים ע”י בלילת קורנפלור כאשר שופכים אותה לסיר הרותח.
3 תוך כדי ערבוב מנמיכים ומבשלים עוד כ – 2 דקות ומניחים בצד .
הדגים
1 חותכים את הטונה לקוביות של 2 ס”מ על 2 ס”מ .
2 מבשלים את קוביות הטונה ברוטב טריאקי חם למשך 2 דקות.
3 מוציאים את קוביות הטונה בעזרת מלקחיים וטובלים אותם באגוזי המלך החתוכים.
4 מגישים לצד סלט אביבי.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות