טולומבה – סופגניות טורקיות מטוגנות וממכרות

אם הייתם בטורקיה לאחרונה, אין מצב שהצלחתם לברוח מהמעדן המושלם הזה – סופגניות קטנות מטוגנות ומפוצצות בסירופ. עכשיו תוכלו להכין אותן במטבח שלכם

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לסופגניות:
2 כוסות מים
1 כוס חלב
1/3 כוס שמן צמחי או חמאה
1 כף סוכר
420 גרם קמח לכל מטרה
קורט מלח
4 ביצים
1 כף תמצית וניל
1 כף חומץ יין לבן
שמן צמחי לטיגון עמוק
לסירופ:
3 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כפית מיץ לימון
אופן הכנה
1 בסיר קטן מוסיפים את כל מרכיבי הסירופ ומביאים לרתיחה. נותנים לסירופ לרתוח 4-5 דקות, עד שהסוכר נמס והסירופ הסמיך מעט. מניחים בצד להתקררות מלאה.
2 יוצקים לסיר עמוק את החלב, המים, הסוכר, המלח והשמן ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה
3 מערבבים במרץ את התערובת עם כף עץ. מערבבים חזק, עד שכל הקמח נטמע, כ-30-60 שניות
4 מנמיכים את האש לנמוכה ומחזירים את הסיר לכיריים. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד במשך 30-60 שניות, נזהרים שלא לשרוף את התערובת.
5 מעבירים את הבצק למיקסר ומערבבים במהירות בינונית לצינון
6 כשהמיקסר פועל מוסיפים את 4 הביצים, אחת בכל פעם, מחכים בכל פעם שהביצה תיטמע
7 אחרי כל ביצה עוצרים כדי לגרד מהדפנות את הבצק ולערבב עם הבלילה
8 הבצק צריך להיות סמיך, אבל צריך ליפול לאט ובהתמדה מהמקציפים כשמרימים אותם מהקערה
9 מוסיפים את תמצית הווניל והחומץ הלבן ומערבבים שוב, עד להטמעה
10 מחממים בסיר לטיגון עמוק שמן על אש בינונית
11 מכניסים את הבצק לשקית זילוף עם פיית כוכב
12 מייצרים חתיכות באורך 5 ס"מ ומכניסים לסיר
13 אם הבצק צף, בעזרת כף עץ יש להחזיק אותו מתחת לשמן, עד שהוא מקבל צבע חום זהב יפה
14 מוציאים מהשמן לניר סופג, מצננים ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם