מרק קיקוט אדום וחריף של אבי ביטון

מתכון מהיר למרק אדום וחריף של אבי ביטון עם בצקניות, היישר מהמטבח הטריפוליטאי. מתוך התוכנית “ארוחת שבת”.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למרק:
5 כפות שמן קנולה
1 פלפל חריף ירוק
8 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה כמון
1/4 כפית קימל
1 בקבוק פאסטה ( אפשר גם רסק עגבניות במקום)
1 כוס מים
לימון
לבצקניות:
מלח
½ כוס קמח
1/2 כוס מים
2 כפות שמן
מרק קיקוט חריף של אבי ביטון. צילום: שניר (סופגי) גואטה

אופן הכנה

אופן הכנה
הכנת המרק:
1 בסיר מחממים שמן קנולה.
2 פורסים את השום ומטגנים בסיר עד להזהבה.
3 קוצצים פלפל ירוק חריף ומוסיפים גם אותו לסיר.
4 מוסיפים מלח, פפריקה מתוקה, כמון ומעט קימל טחון.
5 מוסיפים את הפאסטה וכוס מים ומבשלים 10 דקות עד לרתיחה.
הכנת הבצקניות:
1 בקערה מניחים את הקמח, המים, המלח והשמן ובוחשים.
2 מכינים גלל מהבצק וחותכים לחתיכות קטנות – בצקניות.
3 מוסיפים את הבצקניות למרק ומבשלים עוד כ – 10 דקות ועד שהם צפים.
4 מגישים בקערה וסוחטים לימון למעלה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות