איפה מומלץ לטעום מאכלי עדות בתל אביב?

מאכלי עדות מומלצים בתל אביב

אני אחלוק אתכם סוד קטן. אני לא גדלתי אצל אמא מרוקאית. אצלי לא היה קוסקוס מפרום שחזרתי מבית הספר. בשבת לא היה ג’חנון, בשישי לא דג חריף, ואף פעם אמא שלי לא פתחה במשפט: “חמוד שלי, הכנתי זעלוק, רוצה קצת על לחם?”.

אמא אל תעלבי, אני לא כועס. אבל כנראה שבגלל החסך הזה באוכל עדתי, אני משתגע היום על כל סיר של קובה חמוסטה.

בתור תל אביבי אשכנזי, יש כמה  מקומות שגורמים לי להרגיש כמעט כאילו נולדתי למשפחה שיודעת לתבל אוכל:

מקום טוב לאכול בו מרק בכרם התימנים, הוא המרקים של עוזרי. שם מגישים את החילבה בדרכים שמפתיעות גם תימנים. בימי החורף הבודדים שיש בארץ, אני משתדל לא לפספס ביקור, עם צלחת מרק זנב רותחת, טחינה נהדרת, לחוח חם, וכמובן שתי צלחות חילבה, שאליהן אני מוסיף הרבה לימון וחריף.כאן  עושים גם קבב ייחודי, קצת מתוק, וחומוס לא רע בכלל, אבל זה כבר התפאורה. מרק זנב וחילבה – זה הדיבור האמיתי.

המטבח העדתי האהוב עלי מכולם הוא ללא ספק המטבח הפרסי. מסעדת סלימי הקטנה היא מקום עתיק במובן הטוב של המילה. איך שמתיישבים, מניחים על השולחן צלחת של חמוצים, זיתים והר של בזיליקום, ככה בשביל לנקות את הפה ולהכין אותו לשתיים וחצי מנות שמגישים במקום : גונדי קציצת עוף וחומוס ענקית בתור מרק צהוב ; וחורשטסבזי, בשר בקר בתוך מרק חמוץ של לימון פרסי עם מלא עשבים. המנות, בגודל של פעם – מספיקות לגדוד, והטעם – הכי קרוב לפרס.

אחת הפנינים היותר נעימות שמציעה תל אביב לאשכנזי הממוצע (קרי: אני), היא תאתא מבשלים חם. המסעדה לא מתמחה במטבח מסויים, אלא מכינה בכל יום מספר שונה של מנות מכל מיני מטבחים עדתיים. ככה שאפשר לטעום מלא סוגים. אני הכי אוהב לעשות מיקס בין כמה. במסעדה מציעים צלחת ענקית של תבשיל,סלט, תוספות ומלא מצב רוח של בעלי הבית;  כל יום שמתחיל הסרוויס, שמים מוזיקה שמחה ומרימים את האווירה. משהו.

אז נכון, אם יוצאים קצת מתל אביב יש אוכל עדתי מטורף. אבל לאלו מאיתנו שלא אוהבים להזיז את האוטו בשביל סיר קציצות טוב, יש לא מעט ממה לבחור.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות