תבשיל לשון ברוטב מתוק של שאול בן אדרת
איך מכינים תבשיל לשון? שאול בן אדרת מסביר במתכון מעולה איך להכין תבשיל מתוק וטעים של לשון מתוך "כמו של סבתא"

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
ללשון:
1 יחידה של לשון
2 ענפי סלרי
2 בצלים
4 עלי דפנה
2 גזרים
2 ענפי שמיר
לרוטב:
1 כוס נוזלי בישול הלשון
2 כפות סילאן
1 כף חרדל
2 כפות שמן זית
1 עגבניה מגורדת בפומפיה
5 – 4 יחידות כבדי עוף מבושלים קצוצים
2 שני שום קצוצות
1/2 בצל קצוץ
4 עלי דפנה
2 כפות עלי סלרי
1 גבעול סלרי קצוץ לקישוט
מלח
פלפל
אופן הכנה
לשון:
1 מכניסים את כל המרכיבים לסיר עם הרבה מים ומביאים לרתיחה.
2 מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים נוספות עד שהלשון רכה.
3 מצננים מעט במים קרים.
4 מקלפים את העור שמצפה אותו.
5 פורסים את הלשון לפרוסות של 1 ס”מ.
6 מתבלים במלח ופלפל.
7 מטפטפים מעל מעט שמן זית.
רוטב:
1 מאדים בסיר בצל ושום עם שמן זית עד לשקיפות.
2 מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הסלרי ומבשלים כ – 15 דקות עד לצמצום הרוטב.
3 מגישים את הרוטב מעל פרוסות הלשון.
4 מקשטים עם סלרי טרי.