קרפצ'יו עגבניות קיץ עם מוצרלה בופאלו

מתכון לסלט עגבניות צבעוניות עם קרעי מוצרלה בפאלו ורוטב פסטו קליל, מנה מושלמת וקלה להכנה! מתכון של שרית עטר האלופה

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים ל-4-5 סועדים
4-5 עגבניות קשיחות גדולות ב3 צבעים ((קשיחות כדי שיהיה קל לפרוס ו3 צבעים כדי שיהיה מעניין. אפשר גם רק מעגבניות אדומות כמובן))
כדור מוצרלה בופואלו של יורו
3 כפות שמן זית
חופן צנוברים
חופן עלי מיקרו
שתי כפות ממרח פסטו ביתי
מלח גס
לפסטו:
צרור עלי בזיליקום טרי
100 גרם (כמות של כוס) צנוברים
3 שיני גדולות שום
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
3/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
1 פורסים דק דק את העגבניות, הכי קל לפרוס אותן במנדולינה או בעזרת סכין חדה.
2 מסדרים יפה את פרוסות העגבניות על צלחת בחפיפה כמו קלפים.
3 קורעים את כדור המוצרלה לצ'אנקים בגודל ביס ומניחים מעל העגבניות
4 מניחים תלולית קטנה של ממרח פסטו מעל כל פיסת מוצרלה
5 מפזרים את עלי המיקרו, את הצנוברים, זילוף דק של שמן זית ומעט מלח גס
6 מגישים עם טוסטונים/ברוסקטות או אוכלים ככה ישר מהצלחת
לפסטו:
1 שוטפים ומנגבים טוב טוב את עלי הבזיליקום
2 מכניסים למעבד מזון את כל החומרים וטוחנים עד לקבלת ממרח ירוק עם ריח משגע. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת שמן זית.
3 מנגבים עם מרית את הדפנות של מעבד המזון כדי שכל החומרים יתאחדו יפה.
4 טועמים ואם יש צורך מוסיפים מלח או שום או פלפל שחור
יפה כמו ציור! צילום: שרית עטר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם