כך תכינו שניצל טבעוני שלא נופל מהבשרי

מי שאומר שטבעונות היא מגבלה כנראה לא היה טבעוני מעולם. נטלי אביב עם שניצל טופו פריך וקריספי אפוי בתנור, לצד פירה קרמי מושלם שילדים ומבוגרים כאחד יתענגו עליו.

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים ל- 5 שניצלים
300 גר׳ טופו
2 כפות סויה תמרי
1 כף מייפל
2 כפיות חרדל
4 כפות קמח חומוס
1/3 כוס + 2 כפות מים
מלח, פלפל שחור וצ׳ילי גרוס לפי הטעם
1 כפית שמן זית
1 כפית טחינה
1/2 כוס פצפוצי אורז מלא טחונים/פירורי לחם לבחירה
לפירה
3 תפוח״א
מים לבישול
1 כף פתיתי שמרי בירה יבשים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חלב צמחי
אופן הכנה
הכנה
1 משרים את הטופו: מערבבים יחד סויה, מייפל וחרדל. פורסים את בלוק הטופו ל-5 פרוסות שוות ומשרים במרינדה. מומלץ להשרות למשך חצי שעה לפחות (כמה שיותר – יותר טוב!).
2 משרים את הטופו: מערבבים יחד סויה, מייפל וחרדל. פורסים את בלוק הטופו ל-5 פרוסות שוות ומשרים במרינדה. מומלץ להשרות למשך חצי שעה לפחות (כמה שיותר – יותר טוב!).
3 מרכיבים את השניצל: טובלים כל פרוסת טופו בבלילת החומוס, ולאחר מכן מצפים בפירורי האורז. מהדקים היטב ומעבירים לתבנית תנור מרודפת בנייר אפייה.
4 מברישים כל פרוסה במעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-10 דק׳. מעבירים למצב גריל וממשיכים לאפות למשך 10 דק׳ נוספות.
5 מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים למשך כ-30 דק׳. מסננים ומשאירים בערך כף ממי הבישול בסיר. מוזגים פנימה מעט חלב צמחי, ומוסיפים את התבלינים. מועכים באמצעות מועך לתפוח״א ומגישים. *מומלץ להגיש לצד פירה קרמי ואפונה ירוקה, קטשופ ו/או מיונז טבעוני.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: