ממתקי טופי "פורטונה" של מזל אהרוני עם שאול בן אדרת – טבעונים ונהנים
שאול בן אדרת מלמד אותנו להכין ממתקי טופי "פורטונה" טבעוניים של מזל אהרוני. מתוך התוכנית "כמו של סבתא"

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים ל– 20 יחידות:
2 כוסות חלב שקדים
3 תמרים
1 כוס סוכר קוקוס
1 כפית תמצית וניל
2 כף חמאת קוקוס 100%
1 מיכל של שמנת קוקוס אלפרו 250 גרם
1.5 כוסות אגוזי פקאן
לתערובת התבלינים המתוקה:
3 כפות של קינמון טחון
1.5 כפיות אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית פלפל אנגלי
1 כפית ג’ינג’ר טחון
1.5 כפיות הל
1 כפית תבלין שושנים טחונה
1 כף סוכר קוקוס
לקרם הקשיו (הבסיס – קרם לבן):
2 כוסות קשיו (להשרות כ – 5 שעות)
4 כפות אגבה
1.5 כוס מים
2 כפות מיץ לימון
אופן הכנה
תערובת תבלינים מתוקה:
1 מערבבים את כל התבלינים בבלנדר או טוחן קפה וטוחנים כשתי דקות.
ממתק הטופי:
1 מערבלים את החלב בבלנדר עם התמרים ומעט תערובת תבלין מתוקה.
1 ממיסים בתוך סיר את כל המרכיבים מלבד הפקאנים.
2 מבשלים ומצמצמים את התערובת כ – 5 דקות.
3 לפני שתערובת הממתק כמעט מוכנה, להוסיף את אגוזי הפקאן פנימה, לערבב ולחבר ביחד את כל הטעמים.
4 התערובת צריכה להיות סמיכה והיא מיד מתקשה. לכן חייבים לשפוך אותה מיד על קרם הבסיס בכל ביס נוגסים בפקאנים וכל הטעמים בפה מתחברים להפליא!
קרם הקשיו:
1 מערבבים את כל המרכיבים בבלנדר עד למרקם אחיד.
1 משטחים את הקרם הלבן בתבנית שקעים מסיליקון ומעל הקרם הלבן מוסיפים את ממתק הטופי ומכניסים למקפיא להתייצבות למספר שעות.